Anlık Bildirim

Arıcıoğlu Otomotiv: Lastiklerin diş derinliği neden önemlidir?

Otomobil sürücülerinin özellikle mevsim geçişlerinde lastik değiştirirken bir konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Detaylar haberin devamında.                          

Arıcıoğlu Otomotiv: Lastiklerin diş derinliği neden önemlidir? Tam Boyutta Gör

Lastiklerin diş derinliği, aracın yol tutuşu için oldukça kritiktir. Uzun süre aynı lastiğin kullanılmasından dolayı azalan diş derinliği, özellikle zorlu mevsimlerde ve yollarda sürüş keyfini azaltır. Bunun yanı sıra yol tutuşunda yeterli güveni sağlayamaz.

Diş derinliği belirli bir seviyenin altına düştüğünde, lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir.
Bunun için öncelikle araç lastiğinin diş derinliği kontrol edilmelidir. Yeni bir lastiğin diş derinliği 8-9 mm civarındadır. Yasal olarak diş derinliği 1,6 mm'ye inene kadar lastikler kullanılabilir. Uzmanlar özellikle yaz lastiklerinin 3 mm, kış lastiklerinin ise 4 mm'ye indiğinde mutlaka değiştirilmesini öneriyor. Bunun sebebiyle diş derinliği giderek azalan lastiğin daha çok aşınması.

Peki diş derinliği nasıl kontrol edilir? Uzmanlar, yasal lastik aşınma sınırını kontrol etmek için tasarlanmış özel bir alet kullanıyorlar. Ancak bazı lastik markaları, lastikleri üzerine küçük aşınma göstergeleri ve sınırları belirterek, sürücülerin işini kolaylaştırabiliyor.

Diş derinliği hakkında Arıcıoğlu Otomotiv şubelerinde işin uzmanları en çok şu konunun altını çiziyor: “Özellikle basıncın doğru ayarlanmadığı ve bu yanlış ayarla uzun süre kullanılan lastiklerde diş derinliği daha çabuk azalıyor, lastik daha hızlı yıpranıyor. Bunun yanı sıra araç üreticilerinin belirlediği standartlara göre ayarlanmayan lastikler de hem yeterli performansı sağlamıyor hem de ömrünü tamamlayamadan aşınıyor.”

Eğer siz de lastiklerinizin diş derinliğine dair şüphe duyuyor ve kontrol ettirip gerekiyorsa yenilemek istiyorsanız, Arıcıoğlu Otomotiv şubelerine aracınızı güvenle teslim edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim