Anlık Bildirim

ATAK-II helikopterinde kullanılacak motorun üreticisi belli oldu

T129 ATAK helikopterinin Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri versiyonu ATAK-II'ye güç verecek motorlar için Ukraynalı motor üreticisi Motor Sich ile anlaşma sağlandı.

ATAK-II motoru imza töreni Tam Boyutta Gör

TUSAŞ tarafından üretilen yerli helikopterin ağır sınıf taarruz versiyonuna hangi motoru güç vereceği belli oldu. T129 ATAK’ın Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri versiyonu ATAK-II'de Ukraynalı Motor Sich firmasının motoru kullanılacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve Motor Sich arasında sözleşme imzalandı.

İlk uçuş 2023'te

Yapılan anlaşmaya göre 14 adet motor tedarik edilecek. Motor Sich üretimi motorlarla ilk uçuşun 2023 yılında yapılması ve tüm teslimatın 2025’e kadar tamamlanması planlandı. İlk 2 motorun teslimatı Eylül 2022’de yapılacak.

Mevcut T129 ATAK helikopteri Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri kategorisinde yer alıyor. ATAK-II ise mevcut ATAK’a göre iki kat daha fazla kalkış ağırlığına sahip olacak. 1200 kilogram faydalı yük kapasitesi ile öne çıkacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil şunları anlattı: “Söz verdiğimiz gibi 2023 yılında uçuşunu gerçekleştirecek Ağır Sınıf Taarruz helikopterimiz için önemli ve kritik bir aşamayı daha tamamladık. 2019 yılında Savunma Sanayii Başkanımız öncülüğünde imzaladığımız projeyi aradan 2 yıl sonra yeni bir sözleşme ile harekete geçirdik. İnşallah, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında 2023’e TUSAŞ olarak iddialı bir giriş yapacağız. Neredeyse tüm projelerimizin uçuş yapacağı bir yıl olacak.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
68841 kez okundu.
14 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tusaş ve
3 etiket daha atak ATAK-II Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim