Anlık Bildirim

BAE, Mars'a gidiyor: İşte dev uzay aracının görüntüsü

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mars'a göndereceği uzay aracı tamamlandı. 'Umut' isimli sonda önümüzdeki Temmuz ayında fırlatılacak.

BAE, Mars'a gidiyor: İşte dev uzay aracının görüntüsü Tam Boyutta Gör

Yapay zeka ve uzay araştırmaları gibi konulara son yıllarda büyük önem veren Birleşik Arap Emirlikleri, 2020'de ilk kez derin uzaya çıkacak. BAE'nin 'Umut' (Hope) ismini verdiği dev misyonda artık neredeyse sona yaklaşılmış durumda. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Arap bilim insanları, uzay aracının inşasının tamamlandığını duyurdu.

BAE devlet başkan yardımcısı ve Dubai hükümdarı Muhammed bin Raşid El-Maktum, projeyle ilgili,"Umut Sondası projesi, Emirati ulusunun umut ve arzularını üzerinde taşıyor. Dünyaya barış ve umut mesajı göndermeyi ve bilginin ve bilimin milletler arasında özgürce paylaşıldığı bir geleceği hayal ettirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

BAE, Mars'a gidiyor: İşte dev uzay aracının görüntüsü

BAE, Umut misyonunu resmi duyurusu 2014 yılında yapmıştı. Orta Doğu ülkesi, bu görevle birlikte, genç nüfusa bilim ve mühendislik yönünde bir ilham kaynağı yaratmayı ve Emirati mühendislerinin kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor. 'Umut' projesi, BAE'nin bilgi-temelli ekonomiye geçiş planlarının bir parçası olarak görülüyor.

Her şey yolunda gittiği takdirde Umut sondası önümüzdekü Temmuz ayında uzaya fırlatılacak. Kalkış için Mitsubishi Heavy Industries'in H-IIA isimli roketinin kullanılacağı belirtiliyor. Umut'un yaklaşık yedi aylık bir uzay yolculuğunun ardından Şubat 2021 gibi Mars'ın yörüngesine yerleşmesi bekleniyor. 2021 yılı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 50. kuruluş yıl dönümü olduğu için Umut görevinin ayrıca sembolik bir önemi de var.

BAE'li bilim insanları, Umut sondasının gelişmiş bir kamera, bir ultraviyole spektrometre ve bir kızılötesi spektrometre olmak üzere üç ana ekipmana sahip olacağını söyledi. Uzay sondası böylece hem Mars'ın yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını yakalayacak hem de bilim insanlarına gezegenin atmosferini detaylı bir şekilde inceleme fırsatı sunacak.

Dubai prensi ve Raşid Uzay Merkezi başkanı Hamdan bin Muhammed El-Maktum, BAE'nin vizyonundan bahsettiği konuşmasında,"Mars'a ulaşmak bizim için imkansız bir şey değil. İmkansız kelimesinin bizim sözlüğümüzde yeri yok." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16157 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
birleşik arap emirlikleri, hope ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim