Anlık Bildirim

Bir devrin sonu: Epson lazer yazıcılara veda ediyor

Japon yazıcı devi Epson, 2026 yılına kadar lazer yazıcı üretimini ve satışını durduracağını açıkladı. Şirket daha çevreci olduğu için mürekkep püskürtmeli yazıcılara odaklanacak.

Bir devrin sonu: Epson lazer yazıcılara veda ediyor Tam Boyutta Gör

Japon teknoloji devi Epson, "sürdürülebilirlik" endişelerini gerekçe göstererek 2026 yılına kadar lazer yazıcı satışını durduracağını açıkladı. Şirkete göre mürekkep püskürtmeli yazıcılar çevreyi koruma konusunda önemli ilerlemeler sağlamak için lazer yazıcılardan daha büyük bir potansiyele sahip.

Epson birçok pazarda lazer yazıcı satışlarını durdursa da Asya ve Avrupa bölgelerinde satmaya devam etti. Epson satış ve pazarlama müdürü Koichi Kubota konuyla ilgli yaptığı açıklamada kararın arkasındaki nedeni şu sözlerle ifade ediyor:

"Şirket olarak sürdürülebilir inovasyon ve eyleme tamamen bağlıyız. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar daha az enerji ve daha az sarf malzemesi kullanıyor. Lazer yazıcılar toneri ısıtıp sayfaya işlemeye çalışırken, Epson'un ısısız mürekkep püskürtme teknolojisi mürekkebi sayfaya püskürtmek için mekanik enerji kullanarak daha az elektrik tüketiyor".

Bir devrin sonu: Epson lazer yazıcılara veda ediyor Tam Boyutta Gör

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar daha az enerji harcıyor

Deneyimli yönetici sözlerinin devamında "baskı işimiz bundan böyle inkjet baskıya odaklanacak" dedi. 2019 tarihli bir Epson blog yazısında mürekkep püskürtmeli yazıcılarının benzer lazer yazıcılara kıyasla %85 daha az enerji tükettiğini belirtilmişti. Ayrıca yüzde 85'e kadar daha az karbondioksit üretiyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12524 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epson, lazer yazıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim