Anlık Bildirim

Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor

Microsoft Mesh platformu karma gerçeklik temelinde uygulamalar geliştirilmesini ve insanların sanal olarak ameliyatlarda veya toplantılarda bir araya gelmesini sağlayacak.

Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor

Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik kavramları henüz yaygın kullanıma geçebilmiş değil ancak platformların sanal bir dünya oluşturma hayalleri halen devam ediyor. Microsoft Mesh bunu başarmaya çalışacak.

Microsoft Mesh nedir?

Ignite konferansında görücüye çıkarılan Microsoft Mesh girişimi gerçek zamanlı olarak insanların sanal dünyada bir araya gelmesini amaçlıyor. HoloLens desteği ile birlikte gerekirse bir arkadaşınız sanal olarak odanıza konuk oluyor veya siz onun ofisine gidiyorsunuz.

Holoportation olarak tanımlanan bu konseptte bir garajda sanal bir araç şablonunun etrafına yine sanal arkadaşlarınızla toplanarak proje tartışması yapabiliyorsunuz. Ya da bir ameliyat odasında sanal meslektaşlarınızla cerrahi müdahale gerçekleştirebiliyorsunuz. Azure bulut altyapısını temel alan bu sanal dünya fiziksel nesneleri de işin içine dahil etmenizi sağlıyor. Ignite etkinliğinde de holoportation yöntemine sık sık yer verildi.

Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor Tam Boyutta Gör

Bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen konsept aslında uzun süredir gündemde ancak önemli yatırımlar gerekiyor. Microsoft en azından yazılım altyapısını sağlamış oldu. Bundan sonra geliştiricilerin Mesh uygulamasını temel alan uygun çözümler üretmeleri gerekiyor.

Microsoft Mesh uygulaması HoloLens ve AltspaceVR platformları için yayınlandı. İlk örnek ise sanal Pokemon karakterleri ile gerçek dünyada bir araya gelmenizi sağlayan Pokemon Go oldu.

Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim