Anlık Bildirim

5G hız rekorunu Nokia kırdı

5G teknolojilerine önemli yatırımlar yapan Nokia şimdiye kadar mümkün olan en yüksek hızlara eriştiğini duyurdu. Yapılan testlerde 4.7Gbps indirme hızları elde edildi.

5G hız rekorunu Nokia kırdı Tam Boyutta Gör

Mobil cihaz sektörünü yıllar önce Microsoft’a sattıktan sonra telekomünikasyon alanında Siemens ile birleşerek yoluna devam eden Nokia 5G teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyor. Firma 5G standardında hız rekorunu kırdı.

En yüksek hız

Firmadan yapılan açıklamada şimdiye kadar 5G standardında ulaşılmış en yüksek hızların elde edildiği duyuruldu. Teksas’taki tesislerde yapılan testlerde 4.7Gbps indirme hızları mümkün oldu.

Nokia testlerde 5G ticari milimetre dalga spektrumunda 800 MHz bant genişliği ve çift bağlantı EN-DC fonksiyonunu (Dual Connectivity EN-DC) kullandığını belirtirken gelişmiş AirScale baz istasyonu ekipmanından yararlandıklarını dile getirdi.

Bu hız, çift bağlantı EN-DC fonksiyonu kullanılarak bugüne kadar kaydedilen en yüksek 5G hızı oldu. Bu aynı zamanda cihazların çift bağlantı EN-DC fonksiyonu ile yalnızca 5G veya LTE’ye bağlandıklarında ulaşabileceklerinden çok daha yüksek hızlara ulaşabileceği anlamına da geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6228 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia siemens, 5g ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim