Anlık Bildirim

ABD Başkanı Trump, Xiaomi’yi kara listeye ekledi

ABD Başkanı Donald Trump, giderayak aralarında Xiaomi'nin de yer aldığı dokuz Çinli şirketi daha kara listeye ekledi. Peki bu karar yaptırımlar listesine dahil edilen Xiaomi için ne anlama geliyor?

ABD Başkanı Trump, Xiaomi’yi kara listeye ekledi Tam Boyutta Gör

Trump yönetimi, görevi devretmesine sayılı günler kala dokuz Çinli şirketi daha kara listeye aldı. ABD Savunma Bakanlığı, yaptırımlara tabi Çinli şirketlerin yeni bir listesini yayınladı. Söz konusu listede akıllı telefon üreticisi Xiaomi de dahil olmak üzere dokuz şirket bulunuyor.

Amerikalı yatırımcıların, Çin ordusu veya hükümetiyle bağlantısı olduğundan şüphelenilen bu şirketlere para ve kaynak aktarımı yapması yasaklandı. Yatırımcıların, 11 Kasım 2021'e kadar listeye dahil edilen bu şirketlerdeki varlıklarını elden çıkarması gerekecek.

ABD Başkanı Trump, Xiaomi’yi kara listeye ekledi Tam Boyutta Gör

Xiaomi, Huawei ile aynı kaderi mi paylaşacak?

Listede Xiaomi'ye ek olarak petrol ve doğalgaz şirketi CNOOC, yonga üreticisi GOWIN Semiconductor Corp ve Grand China Air da yer alıyor. Öte yandan bunun Huawei ve ZTE'nin dahil olduğu kara liste olmadığını belirtmekte fayda var.

Xiaomi'nin Android lisansının iptal edilmesi veya ABD’li firmalardan bileşen tedarik edememesi gibi bir durum "şimdilik" söz konusu değil. Bu sadece yatırım yasağı. Kara listenin genişletilmesi Donald Trump yönetiminin son icraatlarından biri oldu. 20 Ocak'ta yeni başkan Joe Biden resmi olarak görevi devralacak.

Kaynakça https://media.defense.gov/2021/Jan/14/2002565154/-1/-1/0/DOD-RELEASES-LIST-OF-ADDITIONAL-COMPANIES-IN-ACCORDANCE-WITH-SECTION-1237-OF-FY99-NDAA.PDF https://www.reuters.com/article/usa-china-comac-military/exclusive-trump-administration-adds-chinas-comac-xiaomi-to-chinese-military-blacklist-idUSL1N2JP233 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13906 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, donald trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim