Anlık Bildirim

ABD kendi 5G devini yaratmayı planlıyor

Çin ile 5G konusunda baş edemeyen ABD çareyi bir dev ortaya çıkarmakta buldu. Önemli bir sektör ismini satın alarak onu 5G ekipman devi haline getirmeyi planlıyor.

ABD kendi 5G devini yaratmayı planlıyor Tam Boyutta Gör

Çin hükümeti tarafına çalıştığı suçlamasıyla bir yıldan fazla bir süredir ABD’nin Huawei markasına katı ambargolar uyguladığı biliniyor. Bununla birlikte iş 5G alanına geldiğinde şartlar değişiyor. Huawei’ye mecbur kalmak istemeyen ABD kendi 5G devini yaratma peşinde.

ABD’den 5G devi çıkabilir mi?

Hem kendi firmalarını hem de kendi ekipmanlarını kullanan yabancı firmaları Huawei ile iş yaparken onaya bağlayan ABD bununla birlikte 5G alternatifinde sıkıntı yaşıyor. Cisco ve Oracle ile görüşen ABD’li yetkililer Huawei alternatifi olamayacaklarını düşünüyor. Bu nedenle 5G konusunda ABD’li firmaların Huawei ile fikir alış verişi yapmasına izin verilmişti.

Gelen bilgilere göre ABD bu kez bir 5G ekipman devi yaratmak için düğmeye bastı. Cisco ile görüşen yetkililer Nokia-Siemens veya Ercisson markalarından birisini satın alması için destek verecek.

Nokia-Siemens özellikle Avrupa’da etkili. Ericsson ise çoklu anten teknolojileri ile sektörün bir numarası. İkisi de Huawei’yi zorlayan rakipler ancak Huawei özellikle 5G teknolojileri konusunda çok ilerlemiş durumda.

ABD bu ikisinden birisini satın almasının yanında firmalara belirli avantajlar tanımayı da planlıyor. Bunların arasında vergi muafiyeti tanıyarak ekipmanlara daha kolay erişilmesinin önünü açmak da var.

ABD kendi devini oluşturduktan sonra muhtemelen baskılarını daha da arttıracak zira İngiltere başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi rotayı bu yeni 5G ekipman devine çevirecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4939 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usa 5g, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim