Anlık Bildirim

ABD'nin kara liste kararına Xiaomi Türkiye'den resmi açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Xiaomi'yi orduya ve hükümete yardım etme şüphesinden dolayı kara listeye aldı. Xiaomi Türkiye, konu hakkında resmi açıklama yayınladı.

ABD'nin kara liste kararına Xiaomi Türkiye'den resmi açıklama Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Donald Trump, koltuğu devretmeye sayılı günler kala Çin ordusu veya hükümetine yardım etme şüphesinden dolayı aralarında Xiaomi'nin de yer aldığı dokuz Çinli şirketi kara listeye aldı. Karara göre ABD'li yatırımcıların Xioami'ye yatırım yapması yasaklandı ve yatırımlarını geri çekmesi istendi. Yonga ve yazılım ambargosu gibi bir durum 'şimdilik' söz konusu değil.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği günden beri Çinli firmalarla yoğun münakaşa içerisine girdi. Daha önce ZTE ve Huawei için ambargo kararı uygulamıştı. ABD'li şirketler bu iki firmaya yazılım ve donanım tedarik edemiyor. Bu nedenle Huawei cihazlar Android servisleri olmadan ve Huawei'in kendi işlemcileriyle satılıyor. Xiaomi hakkındaki karar henüz bu kadar sert değil. Ancak Huawei'e uygulanan yaptırımlar da yumuşak bir şekilde başlayıp sonra agresifleşmişti. Xiaomi'nin kaderi 20 Ocak'ta göreve gelecek yeni ABD Başkanı Joe Biden'a bağlı.

ABD'nin kararı hakkında Xiaomi Türkiye'den yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz varlık gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmekte ve tamamen bireysel ve ticari kullanıma yönelik ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Şirketimiz Çin ordusuna ait değildir, Çin ordusuyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve NDAA'da (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) belirtildiği şekilde "Komünist Çin Askeri Şirketi" değildir. Şirketimizin ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak üzere gerekli tüm önlemler tarafımızdan alınacaktır. 

Şirketimiz, bu sürecin olası sonuçlarının grup üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere detaylı incelemelerini sürdürmektedir. Gerekli olması halinde ilerleyen günlerde ek açıklamalar yapılacaktır.

Saygılarımızla,

Xiaomi Türkiye"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25746 kez okundu.
64 kişi, toplam 73 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi türkiye, açıklama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim