Anlık Bildirim

General Mobile GM 9 Plus sonunda satışa çıktı!

Tanıtılalı bir yıl olan General Mobile GM 9 Plus modeli sonunda satışa çıktı. 6.23 inç ekran, MediaTek Helio P60 yonga seti ve 3 GB RAM’le gelen cihaz fiyatıyla iddialı olmayı planlıyor.
General Mobile GM 9 Plus sonunda satışa çıktı! Tam Boyutta Gör

Yerli akıllı telefon üreticilerinden General Mobile, geçtiğimiz senenin Şubat ayında GM 9 Plus modelini tanıttı. MWC 2019 kapsamında düzenlenen bir etkinlikle kullanıcıların beğenisine sunulan cihaz, maalesef bir türlü raflarda yerini alamadı. Unutulmaya yüz tutmuş bu model sonunda satışa çıktı.

1499 TL fiyat etiketi

Aradan geçen uzun zaman sebebiyle cihazın özelliklerine de göz atmamız yararlı olacaktır. 6.23 inç boyotunda Full HD+ IPS ekran ile gelen cihaz, 19:9 en boy oranı sunuyor. Ekranın üst kısmında çentik ve bu çentiğin içerisinde 8 MP çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor. Dolby Vision gibi ek detaylarla sahip ekranı geride bırakıp arka tarafa geçtiğimizde, klasik general mobile tasarımı bizleri karşılıyor. Sol üst tarafa konumlandırılmış çift kamera ve orta kısımda parmak izi sensörü ve General Mobile logosu. Ana kamera 12 MP çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram aralığı sunuyor. Derinlik algılamaya yardımcı ikinci kamera ise 5 MP çözünürlüğünde. Firma, tanıtım esnasında kameraların yapay zeka özelliklerinden sıkça söz etmişti.

Cihazın kalbinde MediaTek Helio P60 yonga seti yer alıyor. Snapdragon tarafında Snapdragon 660’ı karşısına alan bu yonga seti, özellikle yapay zeka desteği ile kendini ayrıştırıyor. Helio P60’a 3 GB RAM ve 32 GB depolama eşlik ediyor. Android 9.0 Pie işletim sistemiyle kutudan cihazın batarya kapasitesi ise 3450 mAh.

Şimdilik yalnızca bir perakende satıcıda yer alan GM 9 Plus’ın fiyatı 1499 TL olarak belirlenmiş. Cihazın Android One projesi kapsamında 2 yıl hızlı güncelleme desteği bulunsa da firmanın güncelleme konusunda biraz sabıkalı olduğunu belirtmemizde fayda var. Örneğin firmanın bir önceki modeli olan GM 9 Pro hala Android 10 güncellemesini alamamış durumda. Ayrıca güvenlik güncellemeleri de oldukça seyrek sunuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13933 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gm 9 plus, gm 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim