Anlık Bildirim

Huawei, Honor markasını satmayacak

Çinli teknoloji devi Huawei'nin, Honor markasını satarak ABD yaptırımlarının dışına çıkarmayı planladığı söyleniyordu. Ancak şirketin böyle bir niyetinin olmadığı ortaya çıktı.

Huawei, Honor markasını satmayacak Tam Boyutta Gör

ITHome internet sitesi Huawei'nin Honor markasını satma ihtimalinin çok yüksek olduğunu iddia eden bir haber yayınlamıştı. Hatta bu bilgi ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun ifadelerinden alıntı yapılarak servis edildi.

Görünüşe bakılırsa durum hiç de basına yansıdığı gibi değil. Yani Huawei'nin Honor markasını satmak gibi bir niyeti yok. ITHome da zaten yayınladığı haberi kısa bir süre sonra geri çekti. Ayrıca bu söylentiler Huawei çalışanları tarafından yalanlandı.

Huawei, Honor markasını satmayacak Tam Boyutta Gör

Satılırsa yaptırım dışı kalacak

Ming-Chi Kuo, Honor satışının hem markanın kendisi hem de tüm Çin elektronik endüstrisi için iyi bir seçenek olduğunu söylemişti. Ancak deneyimli analist bu kez öngörülerinde yanılmış görünüyor. Zira Honor'un "elden çıkarılması" gibi bir durum söz konusu değil.

Kuo'ya göre markanın satılması ABD tarafından uygulanan ticaret yasağından sıyrılmasını sağlayabilir. Yani olası bir satış durumunda Huawei ile çalışması yasaklanan Amerikalı tedarikçilerin Honor markasıyla iş ortaklığı yapmasının önünde herhangi bir engel kalmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim