Anlık Bildirim

Oppo'nun Türkiye'deki fabrikası görüntülendi

Oppo'nun Türkiye'de cep telefonu üreteceği fabrika belli oldu. Oppo daha önce Tadım GIda'nın kullandığı Tuzla'daki bir fabrikayı kiraladı.

Oppo'nun Türkiye'deki fabrikası görüntülendi Tam Boyutta Gör

Çinli teknoloji devi Oppo, Türkiye’de cep telefonu üretmek için kolları sıvadı. Oppo’nun Türkiye’de üretim yapacağı tesis belli oldu.

Dünya’nın haberine göre Oppo, Tuzla’da yaklaşık 1 yıldır kullanılmayan bir fabrikayı yaklaşık 2 ay önce kiraladı. Fabrika, İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’ndeki Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı’nın hemen yanında. Tuzla Limanı’na, demiryoluna ve E-5’e metrelerce yakınlıkta. Lojistik açıdan stratejik bir konum seçilmiş.

Kiralanan fabrikayı daha önce Tadım Gıda kullanıyordu. Kapalı alanıyla birlikte toplam 6 bin 405 metrekare büyüklüğe sahip. Fabrikada yaklaşık 1000 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. İş ilanları yayınlandı.

Oppo'nun Türkiye'deki fabrikası görüntülendi Tam Boyutta Gör

*Fabrikanın eski hali

Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da şunları söyledi: “Dünya devi Çinli yüksek teknoloji elektronik şirketi olan Oppo Mobile’ın üretimini Türkiye’ye taşıyarak Tuzla’da yatırım yapacak olması bizleri çok mutlu etti. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecini de göz önünde bulundurursak hem istihdam hem de yan sanayi üretimleri açısından çok önemli katkılar sağlayacak. Tuzlamız, İstanbul’un 8 büyük organize sanayisinden 5’ine ev sahipliği yapıyor. Organize sanayi bölgeleri, yan sanayileri, teknopark, üniversiteler, hava, kara ve deniz ulaşımının kesişme noktası olması, bunun yanında birçok özelliği ile Tuzla yatırımcıların gözbebeği durumunda.”

Oppo'dan açıklama

Oppo henüz fabrikayı doğrulamadı ancak Türkiye’ye yatırım yapacağını resmen duyurdu. Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, fabrikanın 2021’de faaliyete geçeceğini doğrulayarak, “2020 ne kadar zorlu geçen bir yıl olsa da Oppo için Türkiye pazarında güçlendiği, yenilikçi ürünlerini tüketicilerle buluşturduğu ve yerel yatırımlarını gerçekleştirdiği başarılı bir yıl oldu. 2021'de daha fazla yenilik yapmaya ve dünya çapında daha fazla insana olağanüstü teknoloji deneyimleri sunmaya hazırız. İlk etapta, Türkiye'deki büyümemize paralel olarak aldığımız yatırım kararını hayata geçireceğiz. Bununla birlikte dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz reklam kampanyalarımızla lokal iletişimimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. 2021, Find, Reno ve A serisinin yeni modellerinin ve yeni akıllı ürünlerimizin Türkiye'de tüketicilerimizle buluştuğu bir yıl olacak” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29632 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oppo, oppo türkiye fabrikası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim