Anlık Bildirim

Samsung, LCD üretiminden tamamen çekiliyor

Artan OLED ve QLED ihtiyacı nedeniyle LCD üretim tesislerini elden çıkarmaya başlayan Samsung Display, yıl sonuna kadar LCD üretimini tamamen sonlandırmış olacak.

Samsung, LCD üretiminden tamamen çekiliyor Tam Boyutta Gör

Bir süre önce Samsung ve LG gibi devlerin artan OLED başta olmak üzere yeni ekran teknolojilerine yatırım yapmak istediği, bu nedenle LCD üretim tesislerini yavaş yavaş elden çıkarmaya başladıklarını okumuştuk. Samsung bu sektörden tamamen çıkacak.

Bir dönem kapandı

Sektörden gelen bilgilere göre Samsung Display iştiraki LCD üretiminden tamamen çıkmaya hazırlanıyor. LCD üretim tesislerini yavaş yavaş Çinli firmalara satmaya başlayan iştirak 2020 yılı sonunda faaliyetlerini sonlandırmış olacak. Yıl sonuna kadar tüm siparişlerin bitirilmesi planlanıyor.

Samsung Display bugüne kadar TN, VA, IPS, LED arka aydınlatma şeklinde pek çok LCD panel üretiyordu. Bu paneller firmanın alt seviye televizyon, monitör, dizüstü ve mobil cihazlarında kullanılıyordu.

Samsung bundan sonra elde ettiği yeni kaynaklar ile AMOLED ve QLED üretimine ağırlık vermeyi amaçlıyor. Elbette firmanın tüm cihazlarında yeni ekran teknolojileri kullanılmayacak. Firma bundan sonra LCD ihtiyacını daha düşük maliyetlerde Çinli üreticilerden tedarik edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim