Anlık Bildirim

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee hayatını kaybetti

Samsung Grubu'nun lideri ve ülkenin en zengin adamı Lee Gong Hee, altı yıl önce geçirdiği kalp krizinden bu yana tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee hayatını kaybetti Tam Boyutta Gör

Samsung Electronics'in Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee altı yıl önce kalp krizi geçirmiş ve o zamandan beri Koreli dev şirketin gerçek liderliği oğlu Lee Jae-yong'a geçmişti. 78 yaşındaki Lee Kun-hee'nin son günlerini hastanede geçirdiği ve bugün öldüğü öğrenildi.

Görevi oğlu devralacak

1987'de babasının ölümünden sonra Güney Koreli holdingin yönetimini devralan Lee Kun-Hee, ürün kalitesini ve üretim kültürünü iyileştirmek için büyük reformlara girişti. Bu çabaların sonuçları, en azından Samsung Electronics'in Intel ile mücadelede en büyük yarı iletken üreticisi statüsüne düzenli olarak meydan okuması ve akıllı telefon segmentinde pazar payı açısından dünya lideri olması gerçeğiyle değerlendirilebilir. IDC'ye göre bu yıl Kore devi Huawei'ye yol vermek zorunda kaldıysa da ABD'nin Çinli rakibine yönelik yaptırımları statükoyu hızla geri getirecek.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee hayatını kaybetti Tam Boyutta Gör

Lee Kun-Hee'nin ölümü bugün dünya haber ajansları tarafından duyuruldu . Son yıllarda şirketin varisi olarak gösterilen Lee Jae-yong şimdi dedesinin yarattığı imparatorluğun kontrolünü ele geçirecek. Son yıllarda Lee Jae-yong, Samsung Electronics'in yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini üstlendi ve şirketin operasyonel yönetimini gerçekleştirdi. Dünyanın en zengin ve en etkili insanlarından biri olarak kabul edilen babası Lee Kun-Hee'nin servetinin 20.7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7283 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lee kun-hee ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim