Anlık Bildirim

ChatGPT patronu kovuldu, eleştiriler büyük

2015 yılında OpenAI şirketini kuran ve geçen yıl da ChatGPT sohbet robotunu kullanıma sunan Sam Altman şok bir kararla kovuldu. Eleştiriler ise oldukça ciddi.    
ChatGPT Tam Boyutta Gör
ChatGPT üretken yapay zekâ sohbet robotu ile yeni bir trendin fitilini ateşleyen ve yonga dünyasını adeta ipten alan OpenAI kurucusu ve patronu kovuldu. OpenAI yönetim kurulu Sam Altman’a önemli eleştiriler yöneltti.

ChatGPT babasını kaybetti

Sam Altman, OpenAI şirketini Elon Musk ve Greg Borckman ile birlikte 2015 yılında kurmuştu. 2019 yılında ise şirkette CEO olarak göreve başlamıştı. 2022 başlarında ise ChatGPT sohbet robotu kullanıma sunulmuş ve OpenAI büyük bir şöhret kazanmıştı.

Ne var ki Cuma günü ilginç bir olay yaşandı. OpenAI yönetim kurulu, yapılan araştırmalarda Sam Altman’ın kurul ile iletişiminde samimi olmadığını tespit ettiklerini ve lider olarak güvenlerini kaybettiğini açıkladı. Bunun sonucunda da Sam Altman’ın görevine son verdiklerini belirtti. Bu eleştiriler Sam Altman’ın özellikle verilerin toplanması konusunda bir takım gerçekleri şirketten saklamış olabileceğini akla getiriyor.

Sam Altman’ın yerine teknoloji şefi Mira Murati geçici CEO olarak atandı. Kısa süre içerisinde OpenAI patronluğu için yeni bir ismin belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca OpenAI yönetim kurulu başkanı Greg Brockman da görevinden istifa etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5699 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OpenAI, chatgpt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim