Anlık Bildirim

Deniz altı hatlarındaki arıza sonrası Afrika internetsiz kaldı

Deniz altı internet hatlarındaki arızalar nedeniyle çok sayıda Afrika ülkesinde internet kesintisi yaşandığı bildirildi. Arızanın kaynağı ise henüz tespit edilmiş değil.
Deniz altı hatlarındaki arıza sonrası Afrika internetsiz kaldı Tam Boyutta Gör
Afrika'nın en büyük ağ sağlayıcılarından MTN Grubu'ndan yapılan açıklamada, birçok ülkede gün boyu internet kesintilerinin olduğu paylaşıldı. Yaşanan kesintilerin deniz altı internet hatlarında meydana gelen arızalardan kaynaklandığı bildirildi. Kabloların arızalanmasına neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor. Öte yandan son zamanlarda aralarında Kızıldeniz'deki hatlara saldıran Yemenli Husi isyancıların da bulunduğu çeşitli grupların denizaltı fiber optik kablolarını sabote ettiği biliniyor.

Afrika’nın büyük bir bölümü internetsiz kaldı

Deniz altı hatlarındaki arıza sonrası Afrika internetsiz kaldı Tam Boyutta Gör
Afrikalı denizaltı kablo operatörü Seacom, Batı Afrika kablo sistemindeki hizmetlerinin çöktüğünü bildirdi. Şirket, kabloları kullanan müşterilerin Google Equiano kablosuna yönlendirildiğini de sözlerine ekledi. Dünya çapındaki internet kesintilerini izleyen NetBlocks'un araştırma direktörü Işık Mater, kesintinin "daha büyük bir şeye işaret ettiğini ve bunun en şiddetli olanlardan biri olduğunu" söyledi.

NetBlocks, veri aktarımı ve ölçümlerinin, muhtemelen denizaltı ağ kablosu iniş noktalarında veya yakınında, uluslararası geçişlerde büyük bir kesinti olduğunu gösterdiğini söyledi. Netblocks'a göre en büyük etkiyi Fildişi Sahili, Liberya, Benin, Gana ve Burkina Faso hissetti. Cloudflare ise Gambiya, Gine, Liberya, Fildişi Sahili, Gana, Benin ve Nijer'de kesintinin devam ettiğini belirtiyor.

Microsoft'un Azure durum sayfası ise Afrika'nın Batı Kıyısı'nda bulunana WACS, MainOne, SAT3, ACE gibi birden fazla fiber kablonun etkilendiği belirtiyor. Bu da Güney Afrika'daki bölgeleri destekleyen toplam kapasiteyi önemli ölçüde azaltıyor. Dünya çapında deniz altı internet kablolarının uzunluğu 1.3 milyon kilometre seviyesinde ve bu kablolar kıtalararası veri trafiğinin yaklaşık %90'ını taşıyor. Son yıllarda ise bu ağların önemi ve sahipliği giderek kritik bir konu haline gelmiş durumda.

Kaynakça https://www.techspot.com/news/102274-massive-internet-outage-hits-west-central-africa-due.html https://azure.status.microsoft/tr-tr/status Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim