Anlık Bildirim

Bakan açıkladı: Günlük test sayısı 30 bin'e çıkacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs test sayısının önümüzdeki hafta 25 bin, önümüzdeki 10 gün içerisinde ise 30 bine çıkacağını açıkladı. Test merkezi sayısı da 89'a çıkacak.

Bakan açıkladı: Günlük test sayısı 30 bin'e çıkacak Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Test sayısının önümüzdeki günlerde artacağını duyurdu.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görüldüğünde az sayıda test yapıldığı için eleştiriliyordu. Son 3 gündür günlük test sayısı 10 bini aşmış durumda. 30 Mart tarihinde 11535, 31 Mart tarihinde 15422 ve 1 Nisan tarihinde 14396 test yapıldı. Bugüne kadarki toplam test sayısı ise 106799.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, test önümüzdeki birkaç gün içerisinde test merkezi sayısının 71'den 89 merkeze çıkacağını duyurdu. Bakan Koca, koronavirüs test sayısının önümüzdeki hafta günlük 25 bine, önümüzdeki 10 gün içinde ise günlük 30 bine çıkacağının müjdesini verdi.

Bakanın açıklamalarına göre Türkiye’de şu anda, Çin’den getirilen 400 bin hızlı test kiti var. Buna ek olarak 1 milyon test kitimiz daha bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2990 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test sayısı, günlük test sayısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim