Anlık Bildirim

Bankalar arasında 7/24 para transferi dönemi başladı

Bankalar arasında 7 gün 24 saat para transferi yapılabilen FAST sistemi 20 bankada kullanıma sunuldu. FAST sistemi sayesinde IBAN girmekle uğraşmadan para gönderilebiliyor.

Bankalar arasında 7/24 para transferi dönemi başladı Tam Boyutta Gör

Türkiye’de bankacılık işlemlerindeki büyük engel ortadan kalktı. Bugüne kadar mesai saatleri dışında bankalar arasında EFT ile para transferi yapılamıyordu. 7/24 para transferi yapılabilmesine olanak sağlayan FAST sistemi bugün itibariyle 20 bankada kullanıma sunuldu. Artık 7/24 para transferi yapılabiliyor.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ismindeki sistem ilk olarak Aralık ayında bazı bankalarda pilot uygulama olarak başlamıştı. Bugün tüm bankalarda kullanıma açıldı. FAST sistemi sadece 7/24 para transferine yaramıyor, para gönderme işlemini de kolaylaştırıyor. Karşıdaki kişinin IBAN bilgisi yerine telefon numarası, e-posta adresi veya T.C. no kullanarak para gönderebilirsiniz. Bu şekilde gönderim yapabilmek için karşı tarafın kolay transfer bilgilerini bankacılık sistemine kaydetmesi gerekiyor.

FAST sistemi şimdilik sadece 50 TL’ye kadar para transferlerinde kullanılabiliyor. Limit zamanla 250 TL’ye sonra limit 1000 TL’ye kadar yükseltilecek. FAST sistemi ile transfer işlemi saniyeler içerisinde gerçekleşiyor.

Bankanızın mobil uygulamasını güncelleyerek veya web sitesi üzerinden FAST sistemini kullanabilirsiniz. FAST sisteminin bir sonraki aşamasında kare kodla ödeme ve kare kod ile ödeme talep etme özellikleri kullanıma sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
50 lira ne yav :) gidene kadar yolda biter o para.
Yorumu gör »
ygulbahar
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29595 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fast, eft ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim