Anlık Bildirim

Çin’den gelen yük treni Marmaray ile Avrupa’ya geçti

Çin'in Xian şehrinden yola çıkan yük treni Marmaray ile Asya'dan Avrupa'ya geçerek tarihte bir ilke imza attı. Marmaray'dan ilk kez yük taşımacılığı yapıldı. Tren Türkiye'ye 12 günde geldi.

Çin’den gelen yük treni Marmaray ile Avrupa’ya geçti Tam Boyutta Gör

Asya ve Avrupa'yı denizin altından demiryolu ile birbirine bağlayan Marmaray hattı şimdi de yük taşımacılığı için kullanıldı. Çin'den yola çıkan yük treni Asya'dan Avrupa'ya marmaray ile geçti. Tarihte ilk kez Çin’den Avrupa’ya kesintisiz yük treni yolculuğu yapıldı.

Çin’den yola çıkan yük treni Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan’ın ardından Türkiye’ye giriş yaptı. Ankara’ya ve arından İstanbul’a geldi. Anadolu yakasından Avrupa yakasına ise Marmaray ile geçti. Konteynerlerin Avrupa kıtasına geçişi, 2 parça halinde gerçekleştirildi. Konteyner yüklü 21 vagonu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait bir lokomotif, kalan kısımı da Çin'den yola çıkan lokomotif çekti.

Trenin rotasında Türkiye’nin ardından Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovakya ve Çekya bulunuyor. China Railway Express treni Çin'in Xian şehrinden başlayan yolculuğunu Prag'da tamamlayacak.

Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı’nın devreye alınmasından önce 1 ay süren yük taşıma süresi 12 güne indi. Marmaray’ın bu hatta entegre olmasıyla birlikte Çin ve Çekya arasındaki yük taşıma süresi 18 güne düştü.

Çin’den gelen yük treni Marmaray ile Avrupa’ya geçti Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7953 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
marmaray, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim