Anlık Bildirim

Japon teknoloji firmaları Uygur Türklerine destek için Çin'le iş birliğini sonlandırıyor

Japonya'daki teknoloji firmaları, Çinli firmaların Uygur Türklerini çalışmaya zorlamasından dolayı Çin'li firmalarla çalışmayı bırakıyor.

Japon teknoloji firmaları Uygur Türklerine destek için Çin'le iş birliğini sonlandırıyor Tam Boyutta Gör

Uygur Türklerine baskıcı politikalar uygulayan Çin’e teknoloji dünyasındaki yaptırımlar çoğalıyor. ABD’nin ardından Japonya menşeili teknoloji firmaları da Çinli şirketlerle iş anlaşmalarını gözden geçirme kararı aldı.

Aralarında Sony, Toshiba, Hitachi’nin bulunduğu Japonya menşeili 12 şirket, Çinli iş ortaklarının Müslüman Uygur Türklerini zorla çalıştırdığının tespiti üzerine birlikte çalışma kararını askıya aldı.

Toshiba’dan yapılan açıklamada, birlikte çalıştıkları Çinli firma hakkında ortaya atılan Uygur Türklerini zorla çalıştırdığı iddiasının farkında olduklarını, bu iddiaları henüz doğrulatamadıklarını ancak yıl sonuna kadar sözleşmeyi durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Hükümet yaptırım uygulamadığı için Japon firmalar üzerindeki baskı arttı

ABD ve İngiltere’nin Çin’den gelen pamuk ve Sincan bölgesinden gelen diğer ürünlere ithalat kısıtlaması getirdi. Bu kararın ardından diğer ülkelerde Çin’in insan haklarını ihlal eden hareketlerine yönelik yaptırım uygulaması için baskı artıyor. Japon hükümeti, Çin’i kışkırtmak istemediği için henüz ciddi bir yaptırım kararı almadı. Bu durum Japon firmaların üzerindeki baskıyı artırdı ve Japon firmaları kendi başına bir adım atma kararı aldı.

Kaynakça https://www.opindia.com/2021/02/12-japan-companies-snub-china-forcible-employment-uyghur-muslims/ https://tr.euronews.com/2021/02/22/japonya-daki-dev-firmalardan-uygur-tepkisi-cin-ile-is-yapmay-b-rak-yorlar https://www.japantimes.co.jp/news/2021/02/22/business/corporate-business/uighurs-japan-companies/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14188 kez okundu.
61 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygur türkleri, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim