Anlık Bildirim

Kartlı ödemelerde temassız işlem limiti arttırıldı

Bugüne kadar 120 TL olan temassız kartlı alışveriş limiti 250 TL'ye çıkarıldı. Bu sayede müşteriler banka ve kredi kartlarıyla 250 TL'ye kadar olan alışverişlerini temassız olarak ödeyebilecek.

Kartlı ödemelerde temassız işlem limiti arttırıldı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle kartlı alışverişlerin daha hijyenik bir şekilde gerçekleşmesi için temassız ödemeye yoğun talep var. Bugüne kadar 120 TL’ye kadar olan kartlı harcamalar temassız olarak ödenebiliyordu. Koronavirüs nedeniyle bu limit 250 TL’ye çıkarıldı.

Salgın sonrasında vatandaşlar nakit harcamayı azalttı ve kartlı işlemlerde de çalışanla daha az fiziksel temas için temassız ödemeyi tercih ediyor. Kullanıcıların daha yüksek fiyatlı harcamaları da temassız yapabilmesi için limit arttı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko’nun açıklaması şöyle:

“Yoğun talep nedeniyle temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 18 Mart’tan başlayarak 250 liraya yükseltildi.”

Garanti BBVA'dan koronavirüs önlemleri

Garanti BBVA, koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için bir dizi tedbirler alacağını açıkladı. Bu önlemler kapsamında ATM’lerden günlük para çekme limiti 5 bin TL’ye çıkarıldı. Bu sayede müşteriler 5 bin TL’ye kadar olan harcamalarını şubeye girmeden ATM’den çekebilecek. Garanti Bankası müşterileri, diğer bankaların ATM’lerinden ücretsiz olarak para çekebilecek. Şubelerde insan temasını azaltmak için girişler belirli limitlere göre yapılacak. Yoğunluk varsa müşteriler dışarıda sırasını bekleyecek. Garanti BBVA çalışanlarının büyük bir kısmı uzaktan çalışma erişim modeliyle evden çalışmaya başladı. Çocukları olan çalışanların izin kullanımına kolaylıklar sağlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3253 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
garanti bankası, garanti bbva ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim