Anlık Bildirim

Koronavirüs aşısı ücretli mi olacak? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devletin tedarik ettiği aşıların ücreti hakkında açıklama yaptı. Ayrıca Aralık ayında gelecek 10 milyon aşı için hangi üreticiyle anlaşıldığını duyurdu.

Koronavirüs aşısı ücretli mi olacak? Bakan açıkladı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye’ye ne zaman koronavirüs aşısı geleceğini ve miktarını açıkladı. Aralık ayında Çin’den 10 milyon doz koronavirüs aşısı gelecek. BioNTech ve Pfizer’in ortak aşısı onay alırsa Aralık veya Ocak ayında 1 milyon adet tedarik edilecek.

Devletin tedarik ettiği aşılar ücretsiz

Bakan Fahrettin Koca, aşı anlaşmasının detaylarını açıkladı. Aşılar ücretsiz olacak. Vatandaştan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Devletin tedarik ettiği aşıların haricinde başka üreticiler tarafından üretilen ve ruhsatlandırılmış aşıların kullanımına izin verilecek. Ancak bu aşılar eczanelerde ücretli olarak satılacak.

Aralık'ta Sinovac'tan 10 milyon aşı gelecek

Aralık ayında gelecek 10 milyon aşı için Çinli üretici Sinovac ile anlaşma sağlandı ve imzalar atıldı. Bu aşı ilk olarak sağlık grubundaki çalışanlara sonra kronik hastalara ve sonraki aşamada diğer risk grubundaki kişilere uygulanacak. Bakan Koca, Türkiye’nin aşılamadaki toplam rakamının 50 milyon doza kadar çıkabileceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7676 kez okundu.
33 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sağlık bakanı, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim