Anlık Bildirim

Ordu'da koronavirüse karşı dezenfeksiyon tüneli kuruldu

Ordu Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında kendi yöntemini geliştirdi. Belediye, kendi tasarladığı dezenfeksiyon tünelini şehir merkezine kurarak vatandaşların hizmetine sundu.

Ordu'da koronavirüse karşı dezenfeksiyon tüneli kuruldu Tam Boyutta Gör

Bakanlıklar, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde çeşitli önlemler alıyor. Bunun yanında bazı belediyelerin kendi geliştirdiği önlemler de mevcut. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi de “Aircor 52” adı verilen dezenfeksiyon tünelini tasarladı ve vatandaşların kullanımına sundu.

Koronavirüs salgınına karşı yerli ve milli imkanlarla geliştirildiği açıklanan dezenfeksiyon tüneli kent meydanına kuruldu. 5 metre uzunluğunda bir kabinden oluşan tünel, otomatik sensörler aracılığıyla devreye giriyor. İçerisine giren kişileri algılıyor ve özel karışımlı solüsyon buharı püskürterek 360 derece dezenfeksiyon sağlıyor. Böylece sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar evlerine dönüşleri sırasında elbiseleri ile tünele girerek dezenfekte oluyor.

Tünelin marka tescil başvurusu yapıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma geliştirdiklerini belirterek, vatandaşların hizmetine sundukları dezenfeksiyon tünelinin marka tescilini almak için başvuruda bulunduklarını söyledi. Söz konusu dezenfeksiyon tünellerini çoğaltıp şehrin belirli noktalarına yerleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu ise solüsyonun insan sağlığını etkileyecek herhangi bir madde içermediğinin altını çizdi. “Buradaki amaç hijyen ve dezenfeksiyonu sağlayabilmek yani dekontamine bir alan oluşturmak” diyen Okutucu, sistemin 8 adet nozul ve özel hazırlanmış bir çözeltiyle çalışmakta olduğunu dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3634 kez okundu.
24 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
salgın, dezenfeksiyon tüneli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim