Anlık Bildirim

Arçelik karşı atağa geçti: LG'ye patent davası

Buzdolaplarındaki kapı için buz yapma teknolojisini izinsiz kullandığı için Arçelik markasına davan açan LG firmasına cevap gecikmedi. Arçelik de çamaşır makinesi ile ilgili bir dava açtı.

Arçelik karşı atağa geçti: LG'ye patent davası Tam Boyutta Gör

LG'nin Almanya'da Arçelik ve iştirakleri Beko ile Grundig'e karşı buzdolaplarındaki kapı içi buz yapma sistemini izinsiz olarak kullandığı gerekçesiyle açtığı patent ihlali davasına cevap geldi.

Cevap gecikmedi

Bu kez Arçelik markası Almanya ve Fransa'da LG Electronics markasına karşı patent ihlali davası açtı. Davada LG 6 Motion çamaşır makinelerinin patenti Arçelik'e ait olan Direct Drive teknolojisini izinsiz kullandığı iddia edildi.

Dünya Telif Hakkı Organizasyonu tarafından en çok patente sahip olan 100 firma listesinde de yer alan Arçelik, Direct Drive patentini 1997 yılında aldı. Direct Drive, çamaşırların zarar görmemesi için tamburun bir beşik gibi yarım daire hareket etmesini sağlıyor.

Arçelik izinsiz kullanılan teknoloji için defalarca LG ile görüşmeler yaptığını ancak bir sonuç alamadığını belirtiyor. Son çare olarak konuyu mahkemelere taşıma kararı almış. Bu durumda her iki tarafın da iddia makamında olduğu birer patent davası ortaya çıkmış durumda. Uzun süredir ortak da olan Arçelik ve LG'nin sonraki dönemde nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20058 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arçelik, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim