Anlık Bildirim

VLC media player, 3.5 milyar indirme rakamına ulaştı: Büyük güncelleme geliyor

Dünyanın en popüler medya oynatıcılarından VLC, 3.5 milyar indirme rakamına ulaşırken, programın yapımcısı büyük bir güncellemenin müjdesini verdi.

VLC media player, 3.5 milyar indirme rakamına ulaştı: Büyük güncelleme geliyor Tam Boyutta Gör

20 yıl önceki lansmanından bu yana,  ücretsiz ve açık kaynaklı çapraz platform medya oynatıcı VLC, 3.5 milyardan fazla indirildi. Şimdi ise programın yapımcısı büyük bir güncellemeye işaret ediyor.

Web sürümü de geliyor

Böylesine önemli bir başarıyı kutlamak için, VLC geliştiricisi ve VideoLAN Vakfı Başkanı Jean-Baptiste Kempf, 2021'de yeni bir kullanıcı arayüzü ile medya oynatıcı için büyük bir güncellemenin yayınlanacağını duyurdu. Yaklaşan değişiklikler VLC 4.0'ın bir parçası olacak. VLC'nin Ocak 2019'da 3 milyar indirilmesi olduğunu belirtmekte fayda var. Buna göre de son iki yılda uygulamanın 500 milyon kezdaha indirildiğini söyleyebiliriz.

VLC media player, 3.5 milyar indirme rakamına ulaştı: Büyük güncelleme geliyor Tam Boyutta Gör

Geliştirici ayrıca, WebAssembly ve JavaScript destekli bir VLC web sürümü oluşturma planlarını da duyurdu. Medya oynatıcının çevrimiçi sürümü, Flash'ınkine benzer bir web eklentisi gerektirecek. Ayrıca VideoLAN şu anda Moviepedia adlı yepyeni bir proje üzerinde çalışıyor. Wikipedia'da uygulandığı gibi, kullanıcıların kendilerinin düzenleme yapabilecekleri bu sitenin de, popüler IMDb hizmetine rakip olacağı varsayılmakta. VLC güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı ise henüz açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13379 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vlc player, VLC ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim