Anlık Bildirim

Kanada'nın kırsal bölgelerinde Starlink hizmeti için ödenen yaklaşık maliyet ortaya çıktı

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in uzaydan internet hizmeti Starlink, kırsal bölgelerde yaşayan insanlara yüksek hızlı internet hizmeti sunarken, bunu yüksek maliyetle gerçekleştiriyor.

Kanada'nın kırsal bölgelerinde Starlink hizmeti için ödenen yaklaşık maliyet ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

SpaceX’in içinde bulunduğumuz hafta uzaya gönderdiği Falcon 9 roketindeki 60 yeni uyduyla birlikte toplam sayısı 950’yi bulan Starlink uyduları, ABD ve Kanada’daki müşterileri beta programı kapsamında hizmet vermeye devam ediyor.

Şubat veya Mart 2021’de Avrupa’ya da adım atması beklenen Starlink uzaydan internet hizmetiyle ilgili özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanlar olumlu görüş bildirirken, maliyetler için ise aynı şeyi söylemek pek mümkün görünmüyor.

Kanada'nın kırsal bölgelerinde Starlink hizmeti için ödenen yaklaşık maliyet ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Kanada’da faaliyet gösteren haber ağı CBC’nin paylaştığı bilgilere göre ülkenin kırsal kesiminde yaşayan insanların Starlink kurulum ücretleri için ciddi paralar ödemesi gerekiyor. Yeni Brunswick eyaleti Kingston Yarımadası bölgesinde yaşayan Greg Rekounas adlı bir Starlink müşterisine ulaşan CBC, kullanıcının kurulum için ne kadar ücret ödediğini ortaya çıkardı.

Kurulum ücreti yaklaşık 5 bin lira

Bir bilgi teknolojileri şirketinde veri tabanı yöneticisi olarak görev yapan ve pandemi sürecinde evden çalışmak zorunda kalan Rekounas’ın 150mbit indirme ve 12mbit yükleme hızı sunan Starlink paketi için aylık 130 Kanada doları (yaklaşık 785 lira) ödediği belirtildi. Rekounas, uydu çanağı, modem, güç kaynağı ve bunlar için kullanılan yaklaşık 30metre uzunluğundaki kabloyu içeren kurulum paketine ise tam 820 Kanada doları (yaklaşık 5 bin lira) ödedi.

Kanada'nın kırsal bölgelerinde Starlink hizmeti için ödenen yaklaşık maliyet ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Starlink hizmeti, söz konusu yüksek maliyet oranlarına rağmen yüksek hızlı internet bağlantısının elzem olduğu iş kollarında çalışan ancak merkezden uzak yaşayan insanlar için yine de bir kurtarıcı olacakmış gibi görünüyor. Zira, iş gereği her gün defalarca video konferans yapmak durumunda kalan Rekounas’ın kullandığı DSL hizmetinin yavaşlığından dolayı zaman zaman web kamerasını kapatmak zorunda kaldığını hatırlatalım.

Rekounas, bu konuda yaptığı açıklamada ise “Starlink benim için bir kurtarıcı oldu. Oturduğum yerdeki internet hızı o kadar yavaştı ki artık taşınmayı bile düşünmeye başlamıştım. Artık evimi değiştirmek zorunda değilim” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5397 kez okundu.
46 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
starlink, spacex starlink ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim