Anlık Bildirim

DRAM ve NAND gelirleri rekor kırdı

Pandemi döneminde oluşan yoğun talep düşüş trendine giren DRAM ve NAND bellek sektörlerini bir anda yukarı tırmandırdı. Yükselişin kısmen devam etmesi bekleniyor. 

DRAM ve NAND sektörleri

Pandemi döneminin roket etkisi yaptığı sektörlerden birisi de bellek sektörü oldu. DRAM ve NAND bellekler büyük düşüş sürecinden geçerken pandeminin sihirli dokunuşu ile tam tersi trende döndü.

DRAM ve NAND bellek gelirleri coştu

TrendForce tarafından yapılan pazar araştırmasına göre 2021 yılında DRAM bellek pazarının 91.2 milyar dolar gelire ulaşması bekleniyor. Yıl bazında artış yüzde 36 seviyesinde olacak. Bu artışın ortalama fiyatların düştüğü ve küresel çip krizinin olduğu bir dönemde yaşanması dikkat çekici. Pandemi öncesinde yüzde 36.6 düşüş yaşanmıştı. Yılın son ayları itibariyle bir miktar ortalama fiyat artışı olabilir. 

2022 yılı genelinde ise DRAM üretiminde sükunetin hakim olması bekleniyor. Bu bakımdan yıl genelinde tahminler 91.5 milyar dolar civarında dolanıyor. Sonraki dönemde bir durgunluk yaşanabilir. 

NAND bellek pazarına baktığımız zaman ise 2021 yılı tahminlerinde 69 milyar dolar gelir görüyoruz. Yıllık yüzde 22 artış ön görülüyor. Pandemi öncesinde yüzde 29 civarında bir düşüş yaşanmıştı. NAND bellek pazarında talep normale dönüyor olsa da 2022 yılı için yüzde 7.4 artış ihtimali var. Bu da 74.1 milyar dolarlık yeni bir rekor anlamına geliyor. Bu dönemde üreticilerin daha fazla katman geliştirerek maliyeti azaltacakları düşünülüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim