Anlık Bildirim

AMD de madenci kartı hazırlığında

Nvidia’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyurunun ardından AMD de benzer bir adım atmaya hazırlanıyor olabilir. Ortaya çıkan Navi GPU’su görüntü çıkışı birimi içermiyor.

AMD de madenci kartı hazırlığında Tam Boyutta Gör

Yeşil ekibin madenci kartı hazırlama kararının ardından oyuncular firmanın adımının piyasadaki etkisinin beklemeye koyuldu. Görünüşe göre AMD de aynı yolu izleyecek.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında ortaya çıkan Video Core Next ve Display Core Next birimleri kırpılmış Navi 10 GPU’sunun üzerinden aylar geçti. Nvidia’nın geçtiğimiz haftaki duyurusunun ardından yeni bir yonga daha gün yüzüne çıktı.

AMD madenci kartı hazırlığında

VCN birimi kırpılan yani medya içeriklerini donanımsal hızlandıramayan GPU’nun başsız kartlara güç vermesi bekleniyor. Görüntü çıkışı bulunması beklenmeye kartlar bu açıdan kripto para furyası bittiğinde ikinci ele düşerek AMD’nin gelecek nesil ekran kartı satışlarını etkilemeyecektir.

Diğer taraftan Apple’ın Mac cihazlarında gördüğümüz Navi 12 GPU’su da madenlere girebilir. Radeon Pro 5600M’in kalbindeki GPU Navi 10’la benzer şekilde 2560 işlem birimi taşımasına karşın GDDR6 bellekler yerine daha düşük bant genişliğine sahip 8 GB HBM2 belleklerle gelmişti.

Son olarak AMD geçtiğimiz yıl kasım ayında blockchain işlemlerine yönelik RX 5700XTB, RX 5700B ve RX 5500XTB modelleriyle de gündeme gelmişti. Bununla birlikte AMD’nin Radeon markasını kripto para kazımıyla yan yana getirip getirmeyeceği bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim