Anlık Bildirim

AMD Navi 21 grafik birimi en güçlüsü olacak

505 milimetre kare civarında zar alanı ile devasa bir grafik çekirdeği olacak AMD Navi 21 mimarisi ayrıca pazardaki en yoğun transistör kapasitesine de sahip olacak.

AMD Navi 21 grafik birimi en güçlüsü olacak Tam Boyutta Gör

Navi 10 ile grafik pazarında yeniden iddialı konuma gelen AMD gelecek yıl vites yükseltmeye hazırlanıyor. Yeni nesil konsol tarafında özel bir çözüm hazırlayan AMD aynı mimariyi oyunculara da sunacak.

AMD’nin şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü grafik mimarisini Navi 23 çekirdeği olarak yeni nesil konsollarda, Navi 21 olarak oyuncu ekran kartlarında kullanacağına dair iddialar mevcut. Konsol tarafında az çok detaylar netleşmişti. Oyuncu tarafında da yeni ayrıntılar var.

Navi 21 mimarisi gelen bilgilere göre 505 milimetre kare zar alanına sahip. Navi 10 mimarisinden iki kat büyük olan Navi 21 ayrıca 15-16 milyar civarında transistör barındıracak. Bu da piyasadaki en yoğun grafik çekirdeği olduğu anlamına geliyor.

7nm+ üretim sürecine sahip olan grafik çekirdeği ikinci nesil RDNA mimarisini temel alıyor. Sunduğu performans ile Navi 21 çekirdeği RTX 2080 Ti ekran kartına yakın bir performans sunacak. Aynı dönemde Nvidia’nın RTX 2080 Ti SUPER hamlesi yapacağı da konuşuluyor.

GDDR6 bellek teknolojisi sayesinde 512-bit seviyesine kadar bant genişliği sunacak olan ekran kartı 12GB/16GB ile 24GB/32GB arasında değişen bellek kapasitelerini seçeneklere ekleyecek. TDP değerinin ise 300W seviyesine kadar çıkacağı ifade ediliyor.

AMD’nin bu yeni canavarı CES 2020 fuarında tanıtacağına dair güçlü ihtimaller var. RX 5800 serisi altında toplanması beklenen Navi 21 çekirdekleri firmanın yıla iyi başlamasını da sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4386 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd navi 21 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim