Anlık Bildirim

Nvidia son çeyrekte toparlanmaya devam ediyor

2019 yılında kripto para madenciliğinin çöküşü ile ekran kartları elinde kalan Nvidia, faaliyet karında yaşadığı keskin düşüşleri 2020 yılında telafi etmeye başladı.

Nvidia son çeyrekte toparlanmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Grafik birimi tasarımcıları özellikle 2017 sonları ve 2018 ortalarına doğru altın dönemlerini yaşadılar. Kripto para madenciliğine olan inanılmaz ilgi nedeniyle AMD ve Nvidia ekran kartları adeta kara borsaya düştü ve fiyatlar fırladı.

2020 toparlanma yılı

Bu dönemde iki firma da rekor gelirler elde etmeye başladı. Ne var ki piyasanın dibe vurduğu ve insanların madencilikten kaçmaya başladığı 2019 yılı tam ters bir etki yaptı. Stoklar elde kaldı, mali tablolarda karlar keskin bir düşüş yaşandı. Geçen yılın sonlarından itibaren ise durum eski haline dönmeye başladı.

Geçen yılın son çeyrek raporuna göre Nvidia toparlanmaya devam ediyor. Toplam çeyrek geliri 3.1 milyar dolar olurken önceki yıl aynı döneme göre yüzde 41 artış gösterdi. Faaliyet karı da 990 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 237 gibi yüksek bir artışa imza attı. 2019 tabloları normalden çok düşük olduğu için bu tür yüksek artışlar görüldü.

2019 yılı genelinde ise 11 milyar dolar civarında bir gelir elde edildi. Önceki yıla göre yüzde 7 düşüş görülürken 2.84 milyar dolarlık faaliyer karı da yüzde 25 civarında bir düşüşe imza attı.

2020 yılının ilk çeyreğinde ise Kovid-19 yani koronavirüs salgını sebebiyle oyun ve profesyonel sistemlerin satışlarında düşüş bekleniyor. Bu bakımdan Nvidia da gelirlerde artış olacağını düşünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim