Anlık Bildirim

Radeon RX 6700 XT stok sıkıntısı yaşıyor

Avrupa’ya sadece bir kaç bin Radeon RX 6700 XT ekran kartı tedarik edildi ve yetişen alır tarzında bir satış olacak. Bu da kartın kara borsaya düşme ihtimalini arttırıyor.

Radeon RX 6700 XT stok sıkıntısı yaşıyor Tam Boyutta Gör

Grafik kartı pazarının geçen yıl yakasına yapışan stok sıkıntısı kabusu bu yıl da devam ediyor. AMD’nin çiçeği burnunda ekran kartı Radeon RX 6700 XT çok sınırlı bir stok ile satışa sunuluyor.

Radeon RX 6700 XT sıkıntılı başladı

Nvidia’nın Ampere mimarili ekran kartlarında yaşadığı sıkıntının aynısını Radeon RX 6700 XT ekran kartı da yaşıyor. Avrupa’ya sadece bir kaç bin adet Radeon RX 6700 XT sağlanabildiği gelen bilgiler arasında.

Ülke bazına indiğimizde ise yüz veya iki yüz adet ekran kartı dağıtılabildiği hesap ediliyor. Henüz AMD’nin ne kadar stok ayırdığı bilinmiyor ancak dünya çapında büyük bir stok sıkıntısı oluştuğu anlaşılıyor.

Yonga üretiminde kilit nokta TSMC ve bir süredir Tayvanlı dev taleplere yetişemiyor. Pandeminin de etkisiyle patlama yapan yonga taleplerini karşılayacak yeni üretim bantları ancak yılın ikinci yarısında devreye girecek. Bu da bir süre daha stok sıkıntısının devam edeceğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9025 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx 6700 xt ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim