Anlık Bildirim

Xe GPU’su Intel’in dokümanında ortaya çıktı

Mavi ekibin son dönemde üzerinde yoğun mesai harcadığı Xe mimarili kartı hakkında gün geçtikçe daha fazla detay ortaya çıkmaya devam ediyor.

Xe GPU’su Intel’in dokümanında ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Intel işlemci pazarının ardından ekran kartı pazarına da girmeye hazırlanıyor. Xe mimarili kartları geçtiğimiz CES fuarında duyuran firmanın kartları geliştirilmeye devam ediliyor.

Teknik dokümandaki ayrıntı

Mavi ekibin mevcut entegre grafik birimlerinde kullandığı mimariye kıyasla hacimli performans artışı sunması beklenen Xe mimarisini temel alacak kartlara yaklaştıkça yeni modeller detaylanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 512 EU’ya kadar ölçekleneceğini öğrendiğimiz kartlar bu sefer de firmanın dokümanında ortaya çıktı.

Xe GPU’su Intel’in dokümanında ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Gen12 olarak da adlandırılan mimariye sahip DG1 kartı tahminlere göre son kullanıcıya yönelik geliştirilirken DG2 modeli HPC alanına hitap edecek. 96 EU’lu çözümde 2-3 TFLOPS arasına denk gelmesi beklenen hesaplama kapasitesi doğru ölçeklenirse tepe modelde ciddi bir FP32 performansıyla karşılaşabiliriz.

Xe GPU’su Intel’in dokümanında ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Son olarak MCM tasarımındaki modellerin HBM belleklerle destekleneceğini de ekleyelim. Nvidia’nın Hopper mimarili kartlarında da kullanması beklenen Multi Core Module anlayışı sayesinde daha yüksek çekirdeğe sahip yongaların önü açıldığı gibi üretimde maliyet avantajı sağlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim