Anlık Bildirim

Elektrikli Ford Mustang Mach-E, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Ford'un ikonik Mustang ismini elektrikli tarafa taşıyan Mustang Mach-E, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. Elektrikli SUV ayrıca Green NCAP'ten de 5 yıldız aldı.

Elektrikli Ford Mustang Mach-E, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı Tam Boyutta Gör

Ford'un ilk tam elektrikli SUV’si Mustang Mach-E, Euro NCAP ve Green NCAP’ten 5 yıldızlı iki önemli derecelendirme aldı.

Mustang Mach-E'nin en sıkı kriterlerin uygulandığı çarpışma testlerindeki performansı yetişkin yolcular için yüzde 92, çocuk yolcular için yüzde 86 güvenlik puanıyla değerlendirildi. Zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 69 başarı gösteren aracın güvenlik yardımcısı kategorisindeki başarısı da yüzde 82 oldu.

Otomatik Başlat-Durdur ve Şerit Hizalama özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü, Aktif Frenleme özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısı gibi standart sürücü destek teknolojileri de maksimum güvenlik derecelendirmesine katkıda bulundu. SUV, şerit destek teknolojilerinde de tam puan aldı.

Sıfır emisyonlu, 610 km'ye (WLTP) kadar elektrikli sürüş menziline sahip batarya elektrikli güç aktarma organıyla çalışan Mustang Mach-E, Green NCAP tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler kapsamındaki temiz hava ve sera gazı emisyon testlerinde de doğal olarak tam not aldı. Mustang Mach-E'nin enerji verimliliği puanı da 10 üzerinden 9.4 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Avrupa Güvenlik Mühendisliği Direktörü Stuart Southgate, 'Mustang Mach-E tam elektrikli bir araç olarak sıfırdan geliştirildi. Böylece güvenlikten asla ödün vermeyen yaklaşımımızı yeni tasarımın her köşesine uygulayabildik. Sonuç olarak müşterilerimiz çevreyi de kendilerini de koruyabilecek bir araç kullandıklarından emin olabilirler.' ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim