Anlık Bildirim

Elektrikli Mazda EZ-6 sedanın tasarımı ortaya çıktı

Changan Mazda tarafından Çin pazarı için geliştirilen ve Çinli üreticinin altyapısını kullanacak olan yeni Mazda EZ-6, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacak.
Elektrikli Mazda EZ-6 sedanın tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
2023 yılının sonunda Türkiye pazarından çekilen Japon otomobil üreticisi Mazda, Çin'deki yoğun rekabete dahil olabilmek için ürün gamını elektriklendiriyor. Bu kapsamda, şirketin ülkedeki iştiraki Changan Mazda tarafından üretilecek olan yeni Mazda EZ-6, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılacak.

Çin'de hala çok popüler olan sedan gövde tipini elektrikli araç dünyasıyla bir araya getirecek olan yeni model, Mazda EZ-6 isimli %100 elektrikli ve Mazda EZ-60 adı verilen menzil artırıcı (EREV) olmak üzere iki farklı versiyonla satılacak. Söz konusu otomobillerin önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.

İsminden de anlaşılabileceği üzere Mazda 6'nın halefi olarak yorumlayabileceğimiz yeni modelin her iki versiyonu da Changan'ın altyapısını kullanıyor. Gövde tasarımına baktığımızda, elektrikli otomobillerden alıştığımız gibi coupe stili aerodinamik bir silüete sahip olduğunu görmekteyiz. Ön tarafta çıkıntılı burun, panjur süsü verilen kapalı bir alan ve onu saran LED ışık imzası dikkat çekiyor.

Elektrikli Mazda EZ-6 sedanın tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Yan taraftan baktığımızda, çift renkli tasarıma sahip jantlar hemen göze çarpıyor. Yüksek omuz çizgisinin güçlü bir görünüm kazandırdığı Mazda EZ-6'da gizli kapı kolları, siyah yan ayna kapakları, çerçeveler ve eteklerde bulunan parlak siyah ve krom süslemeler bulunuyor. Arka tarafta ise moda haline gelen boydan boya uzanan LED stoplar ve Mazda yazısı mevcut.

Teknik detaylar henüz belli değil ancak Çin medyasına göre otomobil, Deepal SL03 modelinde de kullanılan Changan'ın EPA1 platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform %100 elektrikli ve menzil artırıcı güç aktarma sistemleriyle uyumlu. İkinci seçenekte 1.5 litre dört silindirli benzinli motor, jeneratör olarak kullanılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim