Anlık Bildirim

Elon Musk kripto para piyasalarını etkiliyor mu?

ABD'de kripto paralar hakkında anket çalışması yapıldı. Elon Musk'ın kripto paralar üzerindeki etkisi soruldu. Musk gibi önemli isimlerin gücünü azaltacak politikalar hakkındaki görüşleri soruldu.

Elon Musk kripto para piyasalarını etkiliyor mu?

Elon Musk'ın kripto paralar üzerindeki etkisi hakkındaki sorular içeren anket çalışması, ABD'li yatırımcıların yaklaşık üçte ikisinin Elon Musk'ın finansal piyasalarda büyük bir etkisi olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor. Bu sonucun şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

İnternet üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen ankette, katılımcıların %63'ü Tesla CEO'sunun finans piyasalardaki en etkili kişi olduğunu söyledi. Bu arada, yatırımcıların %52'si, finans piyasalarını manipüle etme söz konusu olduğunda Musk gibi önemli isimlerin gücünü azaltacak politikalara destek verdiğini ifade etti.

Son zamanlarda Musk, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri üzerinde kayda değer bir etkiye sahip durumda. Kripto para piyasasındaki hareketlerinin arkasındaki nedenleri tam olarak belirlemek zor olsa da, Elon Musk tweet attığında Bitcoin’in genellikle harekete geçtiği görülüyor.

Ankete katılan yatırımcıların %38'i, Elon Musk bu konu hakkında tweet atana kadar Bitcoin'in çevresel etkisi hakkında endişelenmediklerini söyledi. Ek olarak, Bitcoin yatırımcısı olan ankete katılımcılarının %30'u, geçen ay Bitcoin sattı ve %20'si satışlarının Musk'ın çevre hakkındaki yorumuna bağlantılı olduğunu söyledi. 

Bununla birlikte, katılımcıların %84'ü ise Bitcoin'in geleceğinin Musk'a bağlı olduğu ifadesine katılmadığını belirtti.

Yatırımcılar ayrıca Musk'ın tweet'lerini ne kadar ciddiye alacakları konusunda ise büyük ölçüde bölünmüşe benziyorlar. %33'ü kripto para tweet'lerini "rahatsız edici", %27'si "eğlenceli" olarak nitelendirirken %22'si onları "haksız", %28'i bu konuda kayıtsız olduklarını söyledi. 

Ankete katılanların soru için birden fazla cevap seçebildiklerini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim