Anlık Bildirim

Savaş filmi izlemek isteyenler için en iyi savaş filmleri

Savaşın dramını gösteren tarihi ve yeni savaş filmleri burada! İşte harp filmi izleme önerisi arayanlar için tüm zamanların en iyi savaş filmleri:               
savaş filmi izle Tam Boyutta Gör
Savaş filmleri hem sinema endüstrisinin hem de izleyicilerin en çok ilgi duyduğu yapımlar arasında yer alıyor. Biz de savaş filmi izlemek isteyenler için birbirinden güzel en iyi savaş filmleri önerileri listeledik.

Savaş filmi, genellikle 20. yüzyıl ile ilişkilendirilmiş ve o dönemi temel alan yapımlar olarak karşımızı çıkıyor. Adı üstünde bu tür filmler savaş konulu olsa da içerisinde hayatta kalma, fedakârlık, dostluk ve dram gibi alt konuları da yoğun bir şekilde işliyor. Genelde bize savaşın kirli yüzünü gösteren bu filmler sinema dünyasının efsaneleri arasına girmiştir. Doğal olarak izleyiciler de “En iyi savaş filmleri hangileri?” diye soruyor. Biz de sizler için birbirinden güzel savaş filmleri önerileri hazırladık. Gelin ne var ne yok bir bakalım.

IMDb’ye göre en iyi savaş filmleri 💯

en iyi savaş filmleri önerileri Tam Boyutta Gör
Savaş, insanlık tarihinin en başından beri baskın bir faktör oldu. Bu baskın olgu, nice kahramanlık, cesaret ve azim hikayelerinin oluşmasını sağladı ve bir o kadar da katliam, vahşet ve yıkıma tanık oldu. İnsanlık tarihinin her noktasında gördüğümüz savaş olgusu sinema endüstrisinde de kendisine geniş yer etmiştir doğal olarak. Bunların çoğu kötü ancak bir kısmı ise mutlaka izlenmesi gereken savaş filmleri olarak karşımıza çıkıyor. İşte IMDb’ye göre efsane savaş filmleri:

1. Er Ryan'ı Kurtarmak 🔫

gelmiş geçmiş en iyi savaş filmi Er Ryan'ı Kurtarmak Tam Boyutta Gör
Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan), sinema tarihindeki en ikonik açılış sahnelerinden birine sahip. Steven Spielberg tarafından yönetilen film, daha ilk sahnelerinde izleyicileri D-Day’in (Normandiya Çıkarması) ortasına atıyor. Beyaz perdede şimdiye kadar gösterilen en sadık savaş yorumlarından birisini tasvir eden Er Ryan'ı Kurtarmak’ta sadece bir askeri kurtarmak için düşman hatlarının içerisine ilerlemek zorunda olan bir müfrezeyi izliyoruz.

Er Ryan'ı Kurtarmak, herhangi bir 2. Dünya Savaşı filmi tutkunu veya genel olarak herhangi bir savaş filmi tutkunu için gerçekten izlenmesi gereken bir film. Steven Spielberg, filmde savaşın acımasız gerçeklerini yumuşatmadan ekrana yansıtarak büyük bir başarıya imza atıyor. Dolayısıyla Er Ryan'ı Kurtarmak, en iyi askeri filmleri denildiğinde akla ilk gelenlerden birisi. Bu arada eğer Oscar ödüllü savaş filmleri arıyorsanız 5 Oscar ödülü alan Er Ryan'ı Kurtarmak en iyi seçeneklerden diyebilirim.

  • IMDb puanı: 8.6
  • Yayın Tarihi: 1998
  • Yönetmen: Steven Spielberg
  • Oyuncular: Ryan Hurst, Tom Hanks, Tom Sizemore
  • En iyi alıntı: “Öldürdüğüm her adamla birlikte evden daha da uzaklaştığımı hissediyorum.”

2. Hayat Güzeldir 👍

en güzel savaş filmleri Hayat Güzeldir Tam Boyutta Gör
İtalyan yönetmen Roberto Benigni'in yönettiği Hayat Güzeldir (Life Is Beautiful) en güzel 2. Dünya Savaşı filmlerinden birisi. Film, savaş döneminde karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen bir aileyi merkezine alıyor. En güzel savaş filmleri Hayat Güzeldir, bir baba ve annenin çocuklarını korumak için yapabileceklerini gösteriyor. Toplama kampına götürülen oğlu Giosue’yi korumaya çalışan baba Guido Orefice’in yaptıklarını izlemek kalpleri zorluyor. Guido, oğluna kampta olanların bir oyun olduğunu ve kazanırlarsa çok istediği hediyeyi alacaklarını söylüyor.
  • IMDb puanı: 8,6
  • Yayın Tarihi: 1997
  • Yönetmen: Roberto Benigni
  • Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes
  • En iyi alıntı: “Ailesi için çok fedakârlık yapan bir babanın hikâyesidir.”

3. Kıyamet 🎞️

aksiyon savaş filmi Apocalypse Now Tam Boyutta Gör
Yönetmenliğini Francis Ford Coppola’nın yaptığı Kıyamet (Apocalypse Now), Vietnam Savaşı sırasında geçen, yabancı savaş filmleri örneklerinin en başarılılarından birisi konumunda. Joseph Conrad'ın Heart of Darkness (Karanlığın Yüreği) isimli romanından uyarlanan Kıyamet, izledikten sonra uzun süre hafızanızda kalan o filmlerden birisi. Saçmalığın hüküm sürdüğü ve ahlakın en son akla geldiği bir dönemi yansıtan film, yerel halk için bir tanrı olduğunu iddia eden haydut bir Albay'ı alt etmek için gönderilen Yüzbaşı Willard'ı konu alıyor. Film, savaşın barbarlığını gösteriyor adeta diyebiliriz. Kıyamet, ellerinde kalan küçük insanlık kırıntısına tutunmaya çalışan ve kendilerini sonsuza kadar kaybetmek istemeyenlerin verdiği zorlu seçimleri gözler önüne seriyor.
  • IMDb puanı: 8,5
  • Yayın Tarihi: 1979
  • Yönetmen: Francis Ford Coppola
  • Oyuncular: Martin Sheen, Frederic Forrest, Robert Duvall
  • En iyi alıntı: “Bir görev istedim ve günahlarım için bana bir görev verdiler.”

4. Piyanist 🎭

tarihi savaş filmi Piyanist Tam Boyutta Gör
Yönetmen Roman Polanski'nin BAFTA ödüllü başyapıtı Piyanist (The Pianist), Holokost'tan sağ kurtulan Władysław Szpilman'ın hikayesini anlatıyor. Son derece yetenekli bir piyanist olan Yahudi kökenli Władek Szpilman, Nazi işgali altındaki Varşova'dan bir şekilde kurtulmak zorundadır.

Piyanist, savaş sırasında yayılan insan ıstırabını ve yıkımını tasvir etmekle veya sizi bu dramla vurmak istemiyor. Bunun yerine yıkılmış vaziyetteki bir piyanistin gözüyle, insanların en kötü zamanlarda neler yapabileceğini acı bir şekilde bizlere gösteriyor. Gerçek, yaşanmış bir hikayeyi anlatan Piyanist, tarihi savaş filmler arayışı içinde olanlar için güzel bir tercih olacaktır.

  • IMDb puanı: 8.5
  • Yayın Tarihi: 2002
  • Yönetmen: Roman Polanski
  • Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox
  • En iyi alıntı: “Lütfen ateş etmeyin ben Polonyalıyım”

5. Kazablanka 💘

ikinci dünya savaşı dönemi filmi Kazablanka Tam Boyutta Gör
Eski savaş filmleri arıyorsanız Kazablanka (Casablanca) tam size göre diyebiliriz. 1942'de İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında geçen Casablanca, Rick Blaine'in eski bir tanıdıkla gerçekleşen beklenmedik bir karşılaşmanın ardından vermesi gereken kararlar etrafında dönüyor.

Yönetmen Michael Curtiz'in ödüllü savaş filmi, aşka odaklanarak savaş filmi türünde kendisini farklı bir alanda konumlandırıyor. Kazablanka, her ne kadar mekân olarak savaşa uzak bir konum olsa da savaşın etkileri ağır bir şekilde filmde görülüyor. Zira savaşın yıkımından kaçan her ırktan milletin toplandığı şehir burasıdır ve bu şehirde köklü bir aşk yaşanacaktır.

  • IMDb puanı: 8.5
  • Yayın Tarihi: 1942
  • Yönetmen: Michael Curtiz
  • Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid
  • En iyi alıntı: “Tekrar çal Sam, eğer o dayanabiliyorsa ben de dayanabilirim.”

6. Cesur Yürek ⚔️

tüm zamanların en iyi savaş filmi Braveheart Tam Boyutta Gör
Mel Gibson'in yönettiği ve başrolünü oynadığı tarihî, yarı kurgusal bir film olan Cesur Yürek (Braveheart), en iyi orta çağ savaş filmleri arasında gösteriliyor ve İskoç savaşçı William Wallace'ın hikayesini konu alıyor. Sevdiklerinin İngiliz işgalciler tarafından katledildiğini gören William, diğerlerine onunla birlikte savaşmaları için ilham vermek ve büyük bir isyana yol açmak zorunda.

Eski çağ savaş filmleri arıyor ve kılıçlı savaş filmi izlemek istiyorsanız Cesur Yürek, büyük ve acımasız aksiyon sekanslar ile sizi tatmin edecektir.

  • IMDb puanı: 8.4
  • Yayın Tarihi: 1995
  • Yönetmen: Mel Gibson
  • Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Catherine McCormack
  • En iyi alıntı: “Özgürlük!”

7. Gel ve Gör 🏛️

tarihi savaş filmleri Come And See Tam Boyutta Gör
Gel ve Gör (Come And See), Beyaz Rusya'nın Nazi Almanları tarafından işgali sırasında direniş hareketine katılan Belaruslu genç Flyora'yı konu alan ve esasında bir savaş karşıtı filmi konumunda. Elem Klimov'un yönettiği savaş filmi, Doğu Avrupa köylerinin o dönemde yaşadığı karanlık ve vahşeti konu alıyor.

Nazi işgalinin yarattığı maddi ve ruhsal yıkımları sergileyen film, aynı zamanda yönetmen Elem Klimov’un da son filmidir. Tarihi savaş filmleri örneklerinden olan Gel ve Gör, savaşın yıpratıcı etkilerini ve bir zamanlar barışçıl olan bölgelerde işlerin ne kadar çabuk kontrolden çıkabileceğini anlatmaktan geri kalmazken Flyora’nın acılarına tanıklık etmemizi sağlıyor.

  • IMDb puanı: 8.4
  • Yayın Tarihi: 1985
  • Yönetmen: Elem Klimov
  • Oyuncular: Olga Mironova, Vladas Bagdonas, Juris Lumiste
  • En iyi alıntı: “Zaten dünyada yeterince ağlayan var”

8. Full Metal Jacket 🏺

asker savaş filmi Full Metal Jacket Tam Boyutta Gör
Tüm zamanların en iyi savaş filmi listesi hazırlıyorsanız Stanley Kubrick tarafından yönetilen klasik bir savaş filmi olan Full Metal Jacket'a o listede yer vermemek son derece yanlış olur. Film, temel eğitimden geçen ve ardından Vietnam Savaşı'nda savaşmaya giden bir grup Deniz Piyadesi askerini konu alıyor.

Full Metal Jacket, savaşın dehşetini ve askerlerin üzerinde yapmış olduğu ruhsal değişiklikleri son derece korkusuzca tasvir ediyor. Zaten bu güçlü yanıyla efsaneleşen film aynı zamanda Kubrick'in alamet-i farikalarını da içeriyor.

  • IMDb puanı: 8,3
  • Yayın Tarihi: 1987
  • Yönetmen: Stanley Kubrick
  • Oyuncular: Matthew Modine, Arliss Howard, Vincent D'Onofrio
  • En iyi alıntı: “Ölüler tek bir şeyi bilirler: Hayatta olmak daha iyidir”

9. Soysuzlar Çetesi 🦹‍♀️

Brad Pitt savaş filmi Soysuzlar Çetesi Tam Boyutta Gör
Yönetmen Quentin Tarantino'nun Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds), en iyi savaş filmleri arasında gösteriliyor. Film esasında iki hikâyeden oluşuyor. İlki, ellerinden geldiğince çok Naziyi ortadan kaldırma görevinden zevk alan bir Yahudi-Amerikan askeri birliğinin tasvirini işliyor. Eşzamanlı olarak Fransa'daki genç bir Yahudi’nin ailesinin ölümünden sorumlu olan diktatörlüğe intikamını konu ediniyor.

Brad Pitt, Christoph Waltz ve Michael Fassbender gibi birinci sınıf yıldızların üstün performanslarının olduğu film, Tarantino'nun en iyi eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca, sinematografik teknikler ve yapım tasarımı dikkat çekiciyken diyaloglar da son derece başarılı.

  • IMDb puanı: 8.3
  • Yayın Tarihi: 2009
  • Yönetmen: Quentin Tarantino
  • Oyuncular: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz
  • En iyi alıntı: “Gorlami!”

10. Büyük Diktatör 🧙‍♂️

Charles Chaplin savaş filmi Büyük Diktatör Tam Boyutta Gör
Charlie Chaplin'in yönettiği ve başrolü Paulette Goddard ile paylaştığı Büyük Diktatör (The Great Dictator), Chaplin'in en ikonik başyapıtlarından birisi. Film aynı zamanda Chaplin'in ilk sesli filmidir. Dahilikle hazırlanan komedi sekanslarının yanında filmde Hitler ve Mussolini oldukça sert bir şekilde eleştirilmekte.

Filmin beyaz perdeye çıktığı tarihte dünya halen 2. Dünya Savaşı'nın ortalarındaydı ve Hitler’in neler yaptığı henüz tam olarak gün yüzüne çıkmamıştı. Dolayısıyla bu dönemde, böylesi bir film yapmak Chaplin'i ayrı bir konuma taşımıştır. Öte yandan film, dört dakikalık bitiş konuşmasıyla ünlüdür diyebiliriz.

Bu arada Chaplin filmde Adolf Hitler'in parodisi olan Adenoid Hynkel ve Yahudi bir berberi canlandırıyor. Filmde, tesadüfen berber ile Adenoid Hynkel karıştırılıyor ve bu karışıklık sonucunda berberin halk karşısında yaptığı konuşma her şeyin değişmesine yol açıyor.

  • IMDb puanı: 8.4
  • Yayın Tarihi: 1940
  • Yönetmen: Charles Chaplin
  • Oyuncular: Charles Chaplin, Jack Oakie, Paulette Goddard
  • En iyi alıntı: “Yaşam özgür ve güzel olabilir. Ama yolumuzu kaybettik.”

11. 1917 ⏳

en iyi 1. dünya savaşı filmi 1917 Tam Boyutta Gör
Sam Mendes'in yazdığı, oynadığı ve yönettiği 1917, gelmiş geçmiş en iyi 1. Dünya Savaş filmleri arasında gösteriliyor. 1917’de savaş sırasında askerlerin hayatını etkileyecek son derece önemli bir mesajın iletilmesiyle görevlendirilen iki askerin hikayesini izliyoruz. Bu iki asker ise Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake’tir ve görevin gerçekleştirilmesi neredeyse imkansızdır. İmkânsız gibi görünen aynı zamanda da zamana karşı yarışılan bu görevde düşman bölgesinden geçilmek zorundadır.
  • IMDb puanı: 8.2
  • Yayın Tarihi: 2019
  • Yönetmen: Sam Mendes
  • Oyuncular: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong
  • En iyi alıntı: "Bugünün güzel bir gün olmasını umuyordum.”

Yeni savaş filmleri (2024) 📽️

yeni savaş filmleri Tam Boyutta Gör
En yeni tarihi savaş filmleri ile 2024 yılı yeni savaş filmleri sayesinde tür bakımından oldukça zengin bir yıl olacak gibi görünüyor. İşte 2024’te çıkacak en iyi savaş filmleri:
  1. One Life (5 Ocak 2024)
  2. War Blade (9 Ocak 2024)
  3. Escape From Germany (30 Nisan 2024)
  4. Kingdom Of The Planet Of The Apes (24 Mayıs 2024) 
  5. Furiosa: A Mad Max Saga (24 Mayıs 2024)
  6. The Lord Of The Rings: The War Of The Rohirrim (13 Aralık 2024)
  7. Civil War

En iyi Netflix savaş filmleri 🔫

netflix savaş filmleri Tam Boyutta Gör
Listemizin bu bölümünde ise Netflix’te izlenebilecek en iyi savaş filmleri önerilerine yer verdik. Oldukça ses getiren bu savaş filmleri de yine keyifle izlenecek ve farklı tatlar almanızı sağlayacak. İşte Netflix savaş filmleri:
  1. Keskin Nişancı (2014)
  2. Kayıp Savaş (2020)
  3. Midway (2019)
  4. Outside the Wire (2021)
  5. Outlaw King (2018)
  6. Dunkirk (2017)
  7. The King (2019)
  8. Da 5 Bloods (2020)
  9. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)
  10. Beasts of No Nation (2015)

En iyi savaş filmleri içeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımızda hangi savaş filmi izlenmeli sorusuna oldukça zengin cevaplar verdik. Elbette en güzel savaş filmleri bir içeriğe sığdırılacak kadar az değil ve ne yazık ki yer veremediğimiz daha pek çok efsane savaş filmi bulunuyor. Bununla birlikte listemizi özellikle tarihi savaş filmleri ile eski çağ savaş filmleri bakımından zengin tutmaya çaba gösterdik. Zira bu filmler, sadece aksiyon amacı gütmemekte aynı zamanda savaşın nasıl bir şey olduğunu yansıtmakta. Öte yandan orta çağ savaş filmleri ile de önerilerimizi zenginleştirirken en yeni savaş filmleri ile de modern dönemin örneklerini sizlere sunduk. Bu arada siz de mutlaka en sevdiğiniz savaş filmini yorumlar kısmında belirtin. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere.

En İyi Savaş Filmleri Oylama: 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 2483

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim