Anlık Bildirim

Facebook yanlış bilgi yayılımını engellemek için yeni uyarı özelliği geliştiriyor

Sosyal medyanın kötü etkilerinden biri olan yanlış bilgi yayılımına karşı Facebook, daha önceden doğruluk kontrolünden geçmeyen sayfalara karşı kullanıcıları uyarıyor.

Facebook yanlış bilgiye karşı harekete geçti Tam Boyutta Gör

Sosyal medyanın yan etkilerinden biri olan yanlış bilgi yayılımına karşı Facebook yeni bir uyarı penceresi geliştirdi. Bu yeni uyarı penceresi daha önceden yanlış haber yaydığı tespit edilmiş olan sayfalara karşı kullanıcıları uyarıp ve böylece yanlış bilgilerin kullanıcılar tarafından istenmeden yayılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. 

Uzun yıllardır hem kullanıcıların hem de medya otoritelerinin yakındığı yanlış bilgi yayılımının seçimlerden günlük tercihlere kadar birçok yönelimi manipüle edebildiği defalarca araştırmalar tarafından kanıtlanmıştı. Özellikle Amerika'da Trump yönetiminde de anahtar bir role sahip olan yanlış bilgi kuşkusuz bugün hiç de hafife alınacak bir durum değil. İnternetin ve özel olarak sosyal medyanın, habere erişimi eşit ve adil bir şekilde dağıtıldığının düşünüldüğü bu çağda bilgi dezenformasyonu da hiç olmadığı kadar yaygın. Bunun sebeplerinden en önemlisi elbette haber erişimin yanında haber üretiminin de bir otoriteye bağlı olmamasıdır. 

Facebook bu yeni uyarı özelliğiyle beraber bu haber üretimindeki çarpıtmaların önüne geçerek, aynı zamanda da bilgi üretimindeki eşitlikçiliği korumayı hedefliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim