Anlık Bildirim

FAST'a karekod ile ödeme özelliği geldi: TR Karekod

TCMB tarafından kullanıma sunulan FAST sistemine karekod ile ödeme özelliği eklendi. TR Karekod ödeme yöntemi kullanılarak 10 bin TL'ye kadarki ödemelerinizi yapabileceksiniz.

FAST TR Karekod ile ödeme nedir? Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından hayata geçirilen 7/24 anında para transferine imkan tanıyan FAST ödeme yönteminde yeni döneme geçildi. FAST sistemi kullanılarak karekod ile ödeme yapılabilecek.

TR Karekod ile ödeme nedir?

FAST kullanan iş yerlerinde ödeme kısmında TR Karekod seçeneğini sunulacak. Bu kodu bankacılık uygulamanıza okutarak FAST ile ödeme yapacak ve ödemeyi anında tamamlayacaksınız. Bu sayede havale ve EFT ile ödeme yöntemindeki IBAN karmaşası ve para transferini bekleme süresi ortadan kalkacak. TR Karekod ile ödeme yöntemi için üst limit 10 bin TL olarak belirlendi.

POS cihazı bulunmayan yerlerde de kullanılabilecek

Bazı işletmelerde POS cihazı bulunmadığı için müşteriler nakit ile ödeme yapmak zorunda kalıyor. TR Karekod özelliği sayesinde POS cihazı bulunmayan yerlerde FAST ile ödeme yapabileceksiniz. İşyeri tarafından oluşturulacak TR Karekod'u bankacılık uygulamasına okutarak yanınızda nakit olmasa dahi ödeme yapabilirsiniz.

FAST TR Karekod ile ödeme nedir? Tam Boyutta Gör

FAST ile transfer limiti 5 bin TL'ye çıkıyor

Öte yandan FAST ile bankalararası para transferi işlemlerindeki üst limit artırılıyor. Şimdiye kadar 2 bin TL olan para transferi limiti, 21 Şubat itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltiliyor. FAST kullanarak tek sek seferde 5 bin TL’ye kadarki para transferi işlemleriniz anında yapabileceksiniz.

TCMB, FAST'ın ödeme yöntemi olarak kullanıma sunulması hakkında şunları söyledi:

“FAST Sisteminin, alışveriş işlemlerinde nakit ödeme yöntemine tamamlayıcı bir alternatif ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmalar TCMB ve Bankalararası Kart Merkezi tarafından sürdürülmektedir. “TR Karekod” kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10.000 TL’ye kadar işlem yapılabilecektir.  TR Karekod’un yaygınlaşarak hayatımıza girmesi ile birlikte vatandaşlarımız alışverişlerde iş yeri tarafından oluşturulan ödeme karekodunu mobil uygulamaları ile okutarak FAST sistemi altyapısı ile anlık ödeme gerçekleştirebileceklerdir.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim