Anlık Bildirim

Mozilla’dan gizlilik için yeni bir adım: Firefox’a çevrimdışı çeviri desteği geliyor

Gizlilik odaklı tarayıcılardan olan Mozilla Firefox, yeni bir özellik sunacak. Yeni eklenti ile çeviriler, buluttaki sunuculara gönderilmeyecek ve yerel olarak işlenecek.

Firefox’a çevrimdışı çeviri desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Mozilla Firefox, son yıllarda her ne kadar pazar payı kaybetse de gizlilik için önemli geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıların verilerini sunuculara göndermek istemeyen Mozilla, Firefox için yeni bir eklenti geliştirdi.

İnternet bağlantısı gerekmeden çeviri yapabileceksiniz

Yeni eklenti ile Firefox, çeviri yapmak için internet bağlantısına gerek duymayacak ve verileri sunucular ile paylaşmayacak. Böylece daha güvenli bir çeviri deneyimi sunulacak. Mozilla’nın yeni eklentisi Avrupa Birliği’nin desteklediği Project Bergamot kapsamında geliştirildi. Yeni eklenti, ilk çalışmasında kullanıcının bilgisayarına bazı dosyalar indirecek ve bundan sonra dil modelleri ve sayfa içi çeviri algoritmalarının tamamı kullanıcının bilgisayarında bulunacak ve yerel olarak yürütülecek.

Mozilla’nın yeni eklentisi şimdilik yalnızca İngilizce ve 12 dil arasında çalışıyor. Bu diller ise İspanyolca, Bulgarca, Çekçe, Estonca, Almanca, İzlandaca, İtalyanca, Norveççe Bokmal ve Nynorsk, Farsça, Portekizce ve Rusça olarak belirtilmiş durumda. Mozilla, yeni dillerin eklenmesi ve test edilmesi için kullanıcıların yardımını istiyor. Mozilla’nın yeni eklentisi henüz deneme aşamasında ancak zaman geçtikçe daha küresel bir deneyim sunacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3343 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mozilla firefox, kullanıcı verileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim