Anlık Bildirim

Foxconn ve TSMC COVID-19 aşıları için Çin engelini geçti

Tayvan'da COVID-19 süreci, aşı stokları ve Çin hükümetinin baskı uyguladığı iddialarıyla oldukça yavaş ilerliyor. İki büyük şirket vakaların artışa geçmemesi için ortak aşı satın almaya karar verdi.

Foxconn ve TSMC 10 milyon doz aşı satın alacak Tam Boyutta Gör

Dünyanın büyük çip üreticilerinden Foxconn ve TSMC, Tayvan’da artan COVID-19 virüsüne karşı 10 milyon doz COVID-19 aşısı satın almayı kabul etti. Vatandaşların 1.doz aşıyı bile olmadıkları aktarılırken İki şirket 175 milyon dolar bütçe oluşturdu. Şirketler her doz başına 35 dolara kadar ödeme yapacak ve bu aşıları hükümete bağışlayacak. Tayvan’a gelecek aşılar için Çin hükümetinin engel oluşturduğu ve herhangi bir aşı bağışını reddettiği söyleniyor ancak yapılan yeni düzenleme sayesinde anlaşma sağlandığı açıklandı.

Çip üretiminde küresel salgın etkisi sürüyor

Küresel salgın, çip üretiminde büyük bir sorun yaratıp ekran kartı, işlemci, oyun konsolları ve bir çok sektöründe bu olaydan etkilenmesine yol açtı. Tayvanlı işçiler arasında vakaların artması fabrikaların kapanmasına yol açarsa, bu tür sorunlar daha da kötüleşebilir ve çip üretimini şuan ki durumundan daha kötüye getirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim