Anlık Bildirim

Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı

Bir Togg T10X, Trugo şarj istasyonunda şarj olduğu esnada yanmaya başladı. Sebebi henüz bilinmeyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü.
Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı
Otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli otomobillerle ilgili yangın haberlerine zaman zaman tanık oluyoruz. Bu otomobiller arasına Togg T10X de katıldı. Gaziantep'te bir T10X, şarj olduğu esnada yandı.

Togg'a ait Trugo şarj istasyonunda şarj olurken alev alan otomobilin neden yandığı henüz bilinmiyor. Ancak, elektrikli otomobillerin bataryaları yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğu için özellikle hızlı şarj sırasında aşırı ısınma eğilimi gösteriyor. Termal yönetim sisteminde oluşabilecek bir arıza sonucu bu aşırı ısınma giderilemiyor ve termal kaçak meydana gelerek batarya alev alabiliyor.

Elbette bir elektrikli otomobilin yanması için termal yönetim sisteminde meydana gelebilecek bir arıza tek olası sebep değil. Bu otomobillerde bataryalar gövdenin alt kısmında bulunuyor ve her ne kadar korunsa da seyir esnasında alınabilecek sert bir darbe, bu haberimizdeki gibi yangına sebep olabiliyor.

Alev alan Togg'un bataryasının daha önce darbe alıp almadığı bilinmiyor. Togg, gerekli incelemelerin yapılmasının ardından bu konuda resmi bir açıklama yapacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
76458 kez okundu.
69 kişi, toplam 87 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, yangın ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim