Anlık Bildirim

Google Chromebooklar için kendi işlemcisini geliştiriyor

Pixel 6 ile ilk kez kendi tasarladığı işlemciye geçecek olan Google, planlarını genişletmek istiyor. Gelen bilgilere göre Google, Chromebooklar için ARM tabanlı bir işlemci geliştiriyor.

Google, bir yeni CPU daha geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Aylarca gelen iddiaların ardından Google, Pixel 6 ile kendi işlemcilerine geçeceğini duyurmuştu. Gelen bilgilere göre Tensor adlı işlemci, Google’ın planlarının ilk adımı olacak gibi duruyor. Nikkei Asia’nın iddialarına göre Google, Chromebooklarda Intel, AMD ve MediaTek gibi işlemcileri terk etmeye hazırlanıyor. Asia’nın belirttiğine göre Google’ın Chromebooklar için işlemci geliştirmesi, Apple’ın başarısından ilham alınarak hayata geçirilmiş. Google’ın yeni Chromebook işlemcisi, hiç sürpriz olmayan bir şekilde ARM tabanlı olacak ancak başka bir detay bilinmiyor.

2023'ten önce gelmeyecek

Google’ın yeni tasarladığı Chromebook işlemcilerinin, ilk kez 2023’te karşımıza çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca işlemcinin bilgisayar dışında tabletlerde de kullanılacağı belirtilmiş. Google’ın tablet pazarından hem Android hem de ChromeOS tarafında uzak olduğu düşünüldüğünde olası tabletlerin Google tarafından çıkarılmama ihtimali bulunuyor. Google'ın yeni işlemcisi, ilk kez Pixelbook Go'nun yeni modelinde kullanılabilir

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim