Anlık Bildirim

Google, Safari'de varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a 15 milyar dolar ödeyecek

Google, Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a bu yıl 15 milyar dolar para ödeyecek. Ödeme miktarı geçen yıla göre yüzde 50 artacak.

Google'dan Apple'a 15 milyar dolar ödeme Tam Boyutta Gör

Google'ın iPhone, iPad ve Mac'lerde varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a yüklü miktarda bir ödeme yaptığı uzun zamandır biliniyor. Bernstein Research analistlerine göre bu rakam 2021'de yüzde 50 artacak.

Google'ın Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a ödeyeceği paranın bu yıl 15 milyar doları bulacağı belirtiliyor. Bernstein Research analisti Toni Sacconaghi göre bu miktar, geçen yıla göre 5 milyar dolar daha fazla.

Google'dan Apple'a 15 milyar dolar ödeme Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki yıl 20 milyar doları bulabilir

Araştırma şirketi, Google'ın Apple'a yapacağı ödemelerin 2022'de 18-20 milyar dolara çıkacağını tahmin ediyor. Bu arada Google ödemelerinin, Apple'ın yıl içindeki brüt kârının yüzde 4 ila 5'ini oluşturduğunu belirtelim.

Deneyimli analist, Google'ın Microsoft'un teklifini geçmek için elinden gelen her şeyi yaptığını söylüyor. Ancak önümüzdeki yıl ödeme miktarındaki önemli artış nedeniyle şirketin stratejisini revize ederek daha düşük ödeme yapmak isteyebileceğini de ekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim