Anlık Bildirim

Google, iPhone'larda olmak için Apple'a bir servet döküyor!

Google'ın iPhone'larda varsayılan arama motoru olmak için Apple'a ödeme yaptığı zaten biliniyor ancak yeni rapor, merak edilen detayları ortaya çıkarıyor.       
google apple iphone milyarca dolar ödüyor Tam Boyutta Gör
Google’ın iOS cihazlarda varsayılan arama motoru konumunu güvence altına almak için Apple ile bir anlaşması (Information Services Agreement) bulunuyor. 2021’de analist firması Bernstein, Google’ın bunu korumak için Apple’a yılda 10 milyar dolar ödeme yaptığını öne sürmüştü. Yeni raporda Google’ın Apple’a yaptığı ödemenin daha da arttığı iddia ediliyor.

Google, Apple'a milyarca dolar ödüyor!

Google’ın iPhone’da baskın arama motoru olmak olarak kalabilmek için Apple’a yılda 18 milyar ile 20 milyar dolar arasında bir ödeme yaptığı iddia ediliyor. Bu anlaşmanın Apple’ın yıllık işletme kârının %14-16’sını oluşturduğu tahmin ediliyor. Google’ın toplam reklam gelirinin %22’sini trafik edinme maliyetleri kapsamında harcadığı, Apple’ın da muhtemelen bunun yaklaşık %40’ını aldığı tahmin ediliyor. Bu rakamlar Apple’ın herkese açık dosyalarının yanı sıra Google’ın trafik edinme maliyetlerinin analizine dayandırıyor.

Geçtiğimiz ay Microsoft'un Bing arama motorunu Apple'a satmayı düşündüğü ortaya çıkmıştı. Satın alma gerçekleşmiş olsaydı Bing, Apple cihazlarda varsayılan arama motoru olarak Google'ın yerini alacaktı. Uzmanlar, Google'ın davayı kaybetme ihtimalinin olduğunu, bunun da Apple'ın on yıldır devam eden kazançlı anlaşmasını büyük tehlikeye atacağını söylüyor. Ancak davayla ilgili kararın 2024’ten önce çıkması beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8629 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim