Anlık Bildirim

Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi!

Suudi Arabistan merkezli hacker grubu OurMine, Facebook ve Messenger'ın Twitter ve Instagram'daki hesaplarına geçici bir süreliğine el koydu. Grup, hesaplarda kendini logolarını paylaştı.

Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi! Tam Boyutta Gör

Facebook ve Messenger platformunun resmi Twitter ve Instagram hesapları, bir hafta önce ABD Ulusal Futbol Ligi ekiplerini ve medya şirketi olan ESPN'yi hedefleyen aynı bilgisayar korsanları tarafından hacklendi. Kendilerine OurMine adını veren hacker grubu hesaplara bir süre el koyduktan sonra hesaplar kilitlenilerek tekrardan güvenlikleri sağlandı.

OurMine, Facebook ve Messenger'ın Twitter hesalarınana yaptığı açıklamada: "Merhaba, biz OurMine. Eh, Facebook bile hacklenebilir ama en azından güvenliği Twitter'dan daha iyi." ifadelerine yer verdi.

Hacker grubu Instgaram'da ise ele geçirdiği hesaplarda kendi logoları paylaştı.

Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi! Tam Boyutta Gör

Twitter, bir açıklamada saldırıları doğruladı. Bir sözcü, "Hesaplar üçüncü taraf bir platform aracılığıyla hacklendi. Sorundan haberdar olur olmaz, güvenliği ihlal edilmiş hesapları kilitledik ve Facebook'taki ortaklarımızla geri yüklemek için yakın bir şekilde çalışıyoruz." açıklamalarında bulunurken konuya ilişkin Instagram'dan bir açıklama gelmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim