Anlık Bildirim

ABD ve Japonya'da Boeing 777'lerin kullanımı durduruldu

ABD'de yaşanan motor arızası nedeniyle Boeing 777 model uçakların kullanımı askıya alınıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'da onlarca uçak gerekli bakımların yapılması için hangarda tutulacak

ABD ve Japonya'da Boeing 777'lerin kullanımı durduruldu Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan Boeing, ABD'de yaşanan motor arızası nedeniyle hava yolu firmalarından, Pratt & Whitney PW4000-112 motorlu Boeing 777 model uçakların kullanımını geçici olarak durdurmalarını talep etti. Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'daki havacılık otoriteleri konuyla ilgili harekete geçmiş durumdalar.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Honolulu'ya gitmek üzere havalanan United Airlines'a ait Boeing 777-200 model uçağının sağ motoru seyir halindeyken alev almış ve yolculara korku dolu anlar yaşatmıştı. Neyse ki ortaya kötü bir bilanço çıkmadı.

ABD ve Japonya'da Boeing 777'lerin kullanımı durduruldu Tam Boyutta Gör

Onlarca Boeing 777 hangarda bekliyor

Federal Havacılık İdaresi (FAA), içerisinde 231 yolcu ve 10 mürettebatı bulunan uçağın havalimanına güvenli bir şekilde geri döndüğünü açıkladı. Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken uçaktan kopan parçalar havalimanının yakınında bulunan evlerin bahçesine düştü.

ABD ve Japonya'da Boeing 777'lerin kullanımı durduruldu Tam Boyutta Gör

Amerikan hava yolu şirketi United Airlines, 24 adet Boeing 777 uçağının uçuşlarını askıya aldı. Bununla birlikte Japon Ulaştırma Bakanlığı, filosunda sırasıyla 19 ve 13 adet Boeing 777 bulunan All Nippon Airways ve Japan Airlines'a uçuşları durdurma talimatı verdi. Uçaklar gerekli bakımların yapılması için hangarda tutulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12992 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
boeing 777, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim