Anlık Bildirim

Avrupa’daki 200’e yakın havalimanının, borçlarını ödeyememesi nedeniyle batabileceği belirtildi

Kovid-19 pandemisi nedeniyle ağır darbe alan havacılık sektöründeki kriz, Avrupa'daki küçük ölçekli birçok havaalanının sonunu getirebilir.

Avrupa’daki 200’e yakın havalimanının, borçlarını ödeyememesi nedeniyle batabileceği belirtildi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını kapsamlı vaka sayısında yeniden zirveyi görmeye başlayan Avrupa’nın eğer yakın bir dönemde olumlu gelişmeler yaşanmazda yeni bir krizle karşı karşıya kalabileceği ifade edildi. Havacılık sektörünü ilgilendiren kriz kapsamında salgın nedeniyle yolcu trafiğinde iyileşme sağlanmazsa 200’e yakın havaalanının iflas edebileceği belirtildi.

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi (ACI Europe) tarafından yapılan açıklamada Avrupa’daki 193 civarında olduğu tahmin edilen havaalanının risk altında olduğu belirtildi. ACI Europe tarafından yapılan açıklamanın devamında söz konusu havalimanlarının 277 bin kişiye istihdam sağlarken Avrupa gayri safi yurtiçi hasılasına ise 12.4 milyar euro civarında katkı yaptığı vurgulandı.

Kurum yetkililerinin Reuters’a yaptığı açıklamada risk altında olan havaalanlarının çoğunlukla bölgesel nitelikteki küçük tesisler olduğu ve yıllık yolcu ağırlama ortalamasının yaklaşık 5 milyon yolcu olduğu belirtildi.

Ocak 2020’den itibaren çok ciddi kayba uğrayan Avrupa yolcu trafiği, içinde bulunduğumuz dönemde toplamda 1.29 rakamına ulaştı. Eylül ayında yaşanan 172.5 milyon’luk kayıpla yıllık bazda ise %73’lük düşüş kaydedildi.

Avrupa’daki 200’e yakın havalimanının, borçlarını ödeyememesi nedeniyle batabileceği belirtildi

Yaşanan gelişmeler kapsamında bir açıklama yapan ACI Europe Genel Müdürü Olivier Jankovec, “Yayınlanan rakamlar, oldukça karanlık bir tablo çiziyor. Havaalanları, sekizinci ayını yaşadığımız krizde yatırım maliyetleri bir yana elde ettikleri gelirle operasyon maliyetlerini bile karşılayamazken açık kalmak için ellerindeki nakit parayı harcıyor” ifadelerini kullandı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6434 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid-19, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim