Anlık Bildirim

THY, sipariş verdiği Airbus A350-900 uçaklarının ilk ikisini teslim aldı

THY, toplamda 25 adet sipariş verdiği Airbus A350 tip uçaklardan ilk ikisini teslim aldı. THY, söz konusu teslimatlar sonrası A350 serisi uçakların en yeni operatörü oldu.

THY, sipariş verdiği Airbus A350-900 uçaklarının ilk ikisini teslim aldı Tam Boyutta Gör

Ülkemizin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları, toplamda 25 adet sipariş verdiği Airbus A350-900 uçaklarının ilk ikisini teslim aldı. Kovid-19 pandemisinin neden olduğu ertelemeler soncu uzun bir süredir teslim alınmayı beklenen uçaklarla birlikte THY'nin filosundaki Airbus uçak adeti 176'ya ulaştı.  

İlk etapta uçuşların daha sık olduğu Londra ve Dubai gibi destinasyonlarda kullanılması beklenen uçaklarda 32 adet Business ve 297 adet ekonomi sınıfı olmak üzere toplamda 329 koltuk bulunuyor A350-900’da HD ekran ve Wi-Fi bağlantısı gibi özelliklerin olduğu yeni nesil uçak içi eğlence sitemi bulunuyor.

 

Sahip olduğu aerodinamik tasarım, karbon fiber gövde ve kanatlar ile iki adet yeni nesil yakıt tasarruflu Rolls-Royce motorla donatılan uçak, yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinde yüzde 25’lik bir azalma sunuyor. Uçağın kabini, çift koridorlu uçak sınıfının en sessizi olarak tanımlanmakta.

23 Ekim TSİ 02:24’te ile 24 Ekim 03:00’da inen uçaklar için koronavirüs tedbirleri kapsamında bir tören düzenlenmedi. THY, söz konusu teslimatlar sonrası A350 serisi uçakların en yeni operatörü oldu. Airbus’ın A350 serisi için dünya çapındaki 50 müşteriden 930 adet kesin sipariş alığı ifade ediliyor.

Kaynakça https://twitter.com/havarenamedya?lang=en https://simpleflying.com/turkish-airlines-first-a350-delivered/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim