Anlık Bildirim

İçişleri Bakanı açıkladı: Tüm polislere kamera takılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılında tüm polislere ve jandarmalara yaka kamerası takılacağını duyurdu. Yaka kamerasında yüz tanıma teknolojisi bulunacak. 

İçişleri Bakanı açıkladı: Tüm polislere kamera takılacak Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polislerin daha iyi bir hizmet sunması için teknolojiden yararlanılacağını duyurdu. 2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek." dedi.

Yüz tanıma özelliği ile suçlular tespit edilecek

Takılacak yaka kameraları ASELSAN tarafından geliştiriliyor. ASELSAN, son güncellemeyle bu kameralara yüz tanıma özelliği getirdi. Araması olan kişiler anında tespit edilecek. Örneğin sistem tarafından polise, "Şu an konuştuğun kişi, şu suçtan hapis kararı bulunan ve 3 yıldır aranan birisi" şeklinde ikaz verecek.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek.

Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır.

ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek.

Teknolojiden faydalanacağız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6150 kez okundu.
52 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, içişleri bakanı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim