Anlık Bildirim

İngiltere'de koronavirüsün 5G bağlantısı ile yayıldığına inanan gruplar baz istasyonlarını ateşe veriyor

Koronavirüsün en çok can aldığı ülkelerden bir tanesi olan İngiltere'de virüsün yayılmasının sebebinin 5G olduğuna inanan gruplar baz istasyonlarını ateşe vermeye başladı.

İngiltere'de koronavirüsün 5G bağlantısı ile yayıldığına inanan gruplar baz istasyonlarını ateşe veriyor Tam Boyutta Gör

5G, diğer adıyla 5. nesil telekomünikasyon teknolojisi uzun yıllardır çalışmaları aktif olarak yürütülen, dünyanın pek çok yerinde altyapı çalışmalarında sona gelinen, geçtiğimiz yıl itibariyle yavaş yavaş tüketicilerin hayatlarına girmeye başlamış olan ve ülkemizde de test süreci devam etmekte olan bir kablosuz bağlantı teknolojisi.

5G'yi önceki nesillerden ayıran en belirgin fark, en belirgin gelişme bağlantı hızı. 5G, selefi 4G ile kıyaslandığında 10 kattan fazla hız kazanımı ve daha düşük gecikme süreleri vaat ediyor.

Hızda bu kadar dikkat çekici bir ilerleme kaydedilebilmesinin sebebi ise frekanslar. Frekansların bu noktadaki işlevlerinden kısaca söz edecek olursak; yakın geçmişte mobil operatörler 700Mhz ile 2.6GHz arasında değişen frekansları kullanıyorlardı.

Düşük frekans değerleri az miktarda veriyi uzun mesafelere taşıyabiliyorken, frekans değeri yükseldikçe taşınan veri artıyor ancak bununla birlikte kapsama alanı daralıyor. 5G’de kullanılan frekans değerleri ise 30-300 GHz milimetre dalga seviyesinde. Böylelikle kısa mesafeler arasında veri paylaşımı ütopik hızlarda gerçekleştirilebiliyor.

İngiltere'de koronavirüsün 5G bağlantısı ile yayıldığına inanan gruplar baz istasyonlarını ateşe veriyor Tam Boyutta Gör
 

5G ve koronavirüs

Haberimize konu olan, toplulukların 5G bağlantısına savaş açmalarına sebep olan komplo teorileri de tam olarak bu noktada başlıyor. 5G bağlantısında kullanılan yüksek frekanslı radyo dalgalarının insan nüfusunu kontrol altına almayı amaçladığını, 5G'nin insan ırkı üzerinde yapay bir seçilim aracı olarak geliştirildiğine dair söylentiler yıllardır mevcuttu ancak son dönemde tüm dünyanın ana gündemi olan yeni tip koronavirüsün ortaya çıkmasıyla bu teoriler kitleler tarafından çok daha güvenilir kabul edilmeye ve tehlikeli bir hızla yayılmaya başladılar.

Facebook gibi sosyal mecralarda yayılan bu teorilerden en popüleri 5G baz istasyonlarının yaydıkları yüksek frekanslı radyo dalgalarının insanların derilerinden iç organlarına geçerek bağışıklıklarını çökerttiği üstüne. Aynı teori vatandaşların bağışıklık sistemlerinin bilinçli olarak çökertilmesi üzerine yeni tip koronavirüsün ortaya atıldığını ve büyük bir hızla insan nüfusunu yok edeceğini savunuyor.

5G'nin ve koronavirüsün aynı zaman diliminde, aynı ülkeden yani Çin'den çıkmasının tesadüfen olamayacağını savunan da oldukça büyük bir kitle mevcut. Virüsün direkt baz istasyonları yoluyla yayıldığını savunan fantastik teoriler de söz konusu.

Velhasılı sosyal mecralarda yayılan, bilimsel olarak henüz hiçbir dayanağı olmayan bu söylemler salgının en çok can aldığı ülkelerden bir tanesi olan İngiltere'de bazı gruplar tarafından öylesine kabul gördü ki ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda baz istasyonu ateşe verildi. Benzer bir saldırı Kuzey İrlanda'da da gerçekleşti.

İletişimin, haberleşmenin son derece ciddi bir öneme sahip olduğu bu günlerde baz istasyonu saldırılarının farklı bölgelere de yayılması içinden kolayca çıkılamayacak krizlere sebebiyet verebilir. 5G bağlantısı için kullanılan baz istasyonları hayli maliyetli olduğu için ekonomik açıdan da tatsız sonuçları beraberinde getirecektir.

5G teknolojisi ile ilgili daha çok detaya ulaşabilmek için aşağıda yer alan haberimize göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6596 kez okundu.
60 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ingiltere, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim